Când se termină vacanța elevilor, de fapt. 2 aprilie este prima zi în care se bucură de liber
Ministrul Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a revenit asupra deciziei de a prelungi vacanța de primăvară și asupra structurii anului școlar 2020-2021. Dacă la început a decis ca toți copiii să stea acasă toată luna aprilie și câteva zile din luna mai, acoperind astfel cele două vacanțe din timpul Paștelui catolic și Paștelui ortodox, argumentând că așa se va diminua răspândirea virusului în ceea ce se preconizează a fi perioada celui de-al treilea val, acum toți elevii care nu sunt în anii terminali vor sta acasă. Examenele Naționale vor avea loc potrivit datelor deja stabilite. Micuții intră în vacanța de primăvară vineri, 2 aprilie.
Elevii intră de vineri, 2 aprilie, în vacanță prelungită. Când se termină relaxarea
Structura anului școlar a fost schimbată recent prin ordin al ministrului Educației, iar vacanța de primăvară a fost prelungită și se va desfășura în perioada 2 aprilie – 4 mai pentru cei mai mulți dintre preșcolari și școlari.
Structura anului școlar nu se modifică pentru elevii din clasele terminale. Aceștia au vacanță în perioada 2 aprilie – 11 aprilie, pentru Sărbătorile Pascale Catolice, cât și în intervalul 30 aprilie – 9 mai, pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe. Între 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice.
Decizia de a schimba cursul firesc al orarului are ca scop scăderea mobilității elevilor și profesorilor la școală și, implicit, de a scădea rata de incidență, care a crescut îngrijorător în ultima perioadă, mai ales în rândul elevilor.
Structura anului școlar⌈ Bacalaureat și Evaluare Națională. Elevii şi părinţii sunt bulversaţi de schimbări
Vacanța de primăvară va fi de patru săptămâni în loc de una, între 2 aprilie și 4 mai. Bacalaureatul rămâne în picioare. Examenul fizic se va desfășura la data stabilită, adică între 28 iunie și 1 iulie, iar Evaluarea Națională între 5 și 8 iulie.
Schimbările nu au fost foarte bine primite de elevii și de părinții din România. Au venit reacții imediat după încheierea conferinței de la Ministerul Educației. Aceștia spun că materia a fost pierdută destul pentru un an și că nimeni nu a fost consultat în această decizie. Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial în data de 23 martie.