Când se termină izolarea românilor. Streinu Cercel și Rafila ne spun când va reveni viața la normal

Când se termină izolarea românilor. Streinu Cercel și Rafila ne spun când va reveni viața la normal
Când se termină izolarea românilor. Streinu Cercel și Rafila ne spun când va reveni viața la normal

Doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul spitalului Matei Balș din București, a spus, estimativ, când ar putea reveni la normal viața românilor.

UPDATE: Directorul Societății de Microbiologie, Alexandru Rafia, a făcut astăzi un anunț important și o predicție a relaxării măsurilor de restricții pentru următoarea perioadă:

”Dupa 15 mai este posibilă reducerea măsurilor de restricții. Cel mai util este să faci studiul de prevalență după ce ai un număr concret de pacienți și apoi să începi să iei anumite decizii, chiar și legat de relaxarea restricțiilor. În acest moment suntem pe cale să intrăm într-un proiect pilot în parteneriat cu Statele Unite ale Americii. Este vorba de un proiect pilot cu un medicament adus din Statele Unite ale Americii, proiect în care vom participa alături de alte 20 de state europene și se va testa medicamentul în paralel cu alte medicamente. Scopul acestui proiect este să observăm un câștig terapeutic,  după care, dacă merg lucrurile bine, să fie autorizat si produs pe scară largă.”

 

Streinu Cercel: Când se termină izolarea românilor

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a fost invitatul ediției speciale ”Marius Tucă Show”, unde a vorbit despre izolare, virusuri, evoluția situației și testarea bucureștenilor. Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București a declarat că președintele României trebuie să se implice în gestionarea situației, inclusiv prin convocarea CSAT, iar în două luni, viața românilor ar putea reveni la normal.

Cât despre testare, doctorul a explicat că se încearcă schimbarea paradigmei în cazul acestei pandemii, adică „pe unde umblă acest virus și ce a făcut până acum”. Pentru că prevenția nu se face doar din partea de spital, spune medicul, trebuie decontaminate zonele și inactivat virusul. Mai exact, e nevoie de intervenția autorităților pentru a spăla tot orașul cu apă și săpun din abundență. Întrebat dacă această testare epidemiologică se va face numai la nivelul Bucureștiului sau și în țară, Streinu Cercel a spus ferm: „în toată țara”.

„E momentul ca președintele să se implice”

„Voi contraria pe foarte mulți oameni. Din punctul meu de vedere, mă interesează să nu văd pacienți înbolnăviți. Dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele ușoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viața.

E momentul ca președintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT”, a spus doctorul, completând cu un răspuns afirmativ la întrebarea dacă la începutul lunii iunie s-ar putea relua activitatea.

Marius Tucă: Această testare epidemiologică se va face doar la nivelul Bucureștiului sau în țară?

Adrian Streinu Cercel: În toată țara.

Urmăriți Playtech.ro și pe