Când se pune pătrunjelul în ciorbă, de fapt. Mulţi îl adaugă în farfurie, dar e greşit

de: Andreea Vînătoru
17 02. 2024

Când se pune pătrunjelul în ciorbă? Această întrebare este pe buzele tuturor gospodinelor atunci când vor să facă acest preparat delicios. Multe greșesc, iar ciorba nu are un gust atât de bun. Iată care este secretul!

Când se pune pătrunjelul în ciorbă

Ciorbele sunt preferatele românilor. Fie că sunt acre, dulci sau asezonate cu smântână, preparatul este unul de-a dreptul savuros. În plus, în ciorbe se adaugă și pătrunjel, pentru a-i da un gust mai aromat. Totuși, puține gospodine știu care este momentul ideal de a pune pătrunjelul în ciorbă.

Așadar, dacă vreți ca preparatul să iasă bun, trebuie să știți că verdeața nu se pune niciodată de la început. Bucătarii experți susțin că este mai bine să așteptați până când ciorba este aproape gata de gătit înainte de a adăuga pătrunjelul.

În acest mod, planta își va păstra toate aromele și culoarea, iar ciorba va avea un gust mult mai bun. Ciorba trebuie lăsată să fiarbă bine, iar spre final să adăugați pătrunjelul.

Citește și: Ciorba în care nu se pune pătrunjel deloc. Îi dă un gust ciudat, aşa strici preparatul

Ce cantitate de pătrunjel se adaugă

Frunzele de pătrunjel sunt folosite cel mai des la ciorbe, pentru că dau un gust special acestor preparate. Bucătării cu experiență susțin că acesta nu trebuie adăugat în cantitate mare și întotdeauna să fie pus spre final. Frunzele aromate pot strica uneori ciorbele.

Conform specialiștilor culinar, pătrunjelul este indicat pentru ciorbele de pui, de fasole, de vită sau de salată verde.

„Sigur că atunci când gătim facem preparatele aşa cum ne plac. Sunt persoane care folosesc pătrunjelul la toate ciorbele, însă eu unul cred că acesta se pretează doar la anumite tipuri de ciorbă. Mă refer aici la ciorba de fasole, de pui, de vită, de legume, de salată verde. La aceste tipuri se pretează foarte bine. Nu vreau să înţeleagă cineva că nu trebuie folosite frunzele de pătrunjel la supe sau ciorbe de alt tip, însă eu la acestea recomand”, spune bucătarul Adrian Pop.