Când se pune pătrunjelul în ciorbă, de fapt. Multe gospodine fac această greșeală

de: Manolică Anca
03 10. 2023

Pătrunjelul este o plantă culinară extrem de versatilă, folosită pe scară largă, care poate fi folosită în nenumărate rețete pentru a înveseli aproape orice fel de mâncare. Haide să vedem, așadar, când trebuie acesta adăugat în ciorbă, pentru un gust desăvârșit.

Când să adaugi pătrunjelul la ciorbă

Pătrunjelul și-a făcut loc în bucătăria românească încă de acum sute de ani, fiind folosite în special frunzele acestuia. Dar, pe lângă gustul deosebit care îl dă oricărui fel de mâncare, planta este o adevărată comoară și pentru sănătatea noastră.

Pătrunjelul consumat crud acționează ca un scut pentru protejarea sănătății organismului. Este bogat în proteine, vitamina C, betacaroten, uleiuri esențiale active, flavonoide, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf, inositol sau vitamina K, fapt pentru care ar trebui să se regăsească în meniul de zi cu zi.

Ce spun gospodinele

Ciorbele sunt aproape nelipsite de pe mesele românilor, astfel că este o ocazie bună de a ”plusa” la capitolul sănătate cu o cantitate generoasă de pătrunjel. Și, cum mulți se întreabă când ar trebui acesta adăugat, de fapt, în preparat, noi vor face ”lumină” în acest caz.

Ei bine, răspunsul la această întrebare este că se poate pune oricând pătrunjel în ciorbă. Gospondinele spun că totul depinde, în cea mai mare măsură, de gusturile și preferințele fiecăruia.

Unora le place să adauge pătrunjel în ciorbă pentru un plus de aromă, în timp ce altii sunt de părere că nu face nicio diferență.

Citește și: Ce se întâmplă în corp dacă mănânci pătrunjel zilnic. Beneficii miraculoase pentru un organ major

Când este, totuși, cel mai bine

Cu toate acestea, cel mai bine este să aștepți până când ciorba este aproape gata și apoi să îl adaugi. Acest lucru va permite plantei să își păstreze culoarea și să dea un plus de aromă. Sau, de ce nu, poți opta pentru ambele variante: adaugi jumătate la început și restul aproape de final, înainte de a opri focul.

Este important de menționat că ierburile uscate au o eliberare mai lentă a aromei, fapt pentru care se recomandă gătirea lor pentru o perioadă mai lungă de timp.

Citește și: Trucul genial prin care pătrunjelul și mărarul își păstrează prospețimea. Cum trebuie depozitate în frigider