Când se pune borşul în ciorbă. Detaliul care îţi poate strica preparatul, devine amar
A căpătat vreodată ciorba pe care ai gătit-o gust amar, imediat după preparare? Cel mai probabil, motivul a avut legătură cu borșul. Este foarte important când adaugi acest produs în mâncare, fiindcă are puterea de a schimba complet gustul său. Cum să procedezi, pentru un preparat perfect.
Cum să gătești ciorba cea mai delicioasă
Un aragaz, o oală, apă și câteva ingrediente, multe dintre ele alese în funcție de preferințe – de atât ai nevoie pentru a prepara, cu adevărat, o ciorbă bună la gust. Ce face însă preparatul să fie delicios, nu amar? Există numeroase secrete la care româncele apelează. Despre unele ai auzit și tu.
Pentru o ciorbă delicioasă, de exemplu, este bine să folosești apa în care ai fiert carnea, cu grăsimea obținută în urma procesului de fierbere. Aceasta va oferi preparatului un gust desăvârșit, spun cele mai experimentate gospodine în bucătărie.
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în ciorbă în loc de borş. E secretul moldovencelor
În ce ordine se adaugă ingredientele
Un alt secret al unei ciorbe bune la gust are legătură cu legumele și cu modul de adăugare al acestora în preparat. Pentru a prepara o mâncare consistentă, dar ușor de digerat, este bine ca toate legumele să fie tocate la dimensiune potrivită, în așa fel încât să poată fi luate ușor cu lingura.
Ai grijă, așa cum am spus, la modul de adăugare al lor în apa de la ciorbă, pentru a fierbe foarte bine. Prima dată se adaugă legumele foarte tari, apoi cele mai moi și, la final, plantele aromatice, cum ar fi leușteanul sau pătrunjelul. Tot spre final mai trebuie adăugat un produs, anume borșul.
Când se pune borşul în ciorbă, de fapt
Borșul pentru ciorbă nu se adaugă devreme în mâncare, fiindcă va deveni amară până la finalul gătirii ei. Produsul se pune în ciorbă abia la final, după ce te-ai asigurat că toate ingredientele sunt fierte. Se procedează la fel, indiferent că ai borș din comerț sau preparat din tărâțe.
Te-ar putea interesa și: Nu mai pune smântână în ciorbă! Ingredientul lejer care o face şi mai gustoasă, e reţetă veche
Ce cantitate de borș se adaugă în ciorbă
O altă întrebare ridicată de multe gospodine cu privire la borș se referă la cantitatea de produs ce trebuie adăugată în mâncare. Cantitatea potrivită de borș ce trebuie pusă în preparat se măsoară în funcție de gust, mai exact în funcție de cât de acru este borșul, spun gospodinele.
După ce se adaugă borșul în ciorbă, la flacără mică, se mai lasă la fiert încă 10 minute, maximum un sfert de oră, cât să dea încă o dată în clocot, apoi se stinge și se pune capacul deasupra oalei.