Când se poate pune bicarbonat de sodiu în loc de praf de copt la prăjituri. Trucul gospodinelor desăvârșite

de: Ana Chivu
19 10. 2022

Multe dintre gospodine folosesc des compuși pentru creștere atunci când pregătesc deserturi cu blat. Cele mai multe se gândesc la bicarbonat de sodiu sau praf de copt, ingrediente care se află în cele mai multe rețete. Cu toate astea, există o diferență clară între ele cu toate că seamănă mult. Când trebuie să pui bicarbonat de sodiu și când poți să te folosești de praf de copt? Doar profesioniștii știu asta foarte bine.

Truc pentru gospodine: când trebuie să folosești bicarbonat de sodiu în loc de praf de copt?

Compușii de creștere folosiți de gospodine sunt: bicarbonat de sodiu, praf de copt, drojdie uscată și drojdie proaspătă. Acestea sunt utilizate la preparate diferite în funcție de textura blatului dorit. Cele care sunt la îndemâna tuturor sunt mai ales bicarbonatul și praful de copt.

Scopul principal pe care îl au este cel de dospire al aluatului. Ambele ajută la creștere, indiferent dacă vorbim despre o cocă sărată sau dulce. Diferența este una mică, iar ambele pot fi achiziționate din orice supermarket sau magazin alimentar de colț. Multe doamne știu că atunci când rămân fără praf de copt, drojdia le sare în ajutor.

Cu toate astea, praful de copt este o alternativă chiar mai eficientă. Ingredientul din urmă este mai delicat cu alte alimente și este folosit în special în înlocuirea bicarbonatului pentru: biscuiți, rulade sau prăjituri. El crește aluatul și îl face chiar mai fin, așa că este recomandat pentru prăjiturile care necesită o coacere mai atentă.

Diferența dintre ingrediente

Bicarbonatul de sodiu și praful de copt reprezintă același lucru pentru unele gospodine, dar există câteva diferențe de care trebuie să țină cont. Bicarbonatul face o reacție care provoacă bule de carbon atunci când este amestecat cu iaurt, oțet, zeamă de lămâie sau lapte bătut.

În timpul acesta, praful de copt reacționează de două ori: după ce ia contact cu ingredientele lichide și după ce ajunge la căldură. Astfel, prăjiturile făcute cu acest ingredient trebuie să fie puse într-un cuptor încălzit în prealabil.

Cu ce poți să înlocuiești bicarbonatul praful de copt

-jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu și 1 linguriță iaurt;
-jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu și ½ linguriță zeamă de lămâie;
-1 linguriță bicarbonat de sodiu și ½ linguriță de oțet;
-2 albușuri de ou bătute spumă, recomandate pentru wafe, clătite și aluatul de biscuiți;
-Apa minerală forte pentru checuri și clătite, în cantitate foarte mică, poate face aluatul mai pufos;
-jumătate de linguriță de drojdie amestecată cu zahăr și 1 linguriță de lapte.