Când se dă drumul la căldură în București, în 2021. Anunțul mult așteptat de locuitori
Toamna și-a intrat deja în drepturi, temperaturile au scăzut considerabil, iar în casă s-a făcut rece. Așa că tot mai mulți bucureșteni se întreabă când se dă drumul la căldură în 2021? Anunț de ultimă oră pentru Capitală.
Data la care se dă drumul la căldură în București, în 2021
Potrivit programului stabilit de către regie, furnizarea agentului termic se va face după trei nopţi consecutive în care se înregistrează, între orele 20.00 – 6.00, temperaturi de cel mult 10 grade Celsius. Iată când vor vedea locuitorii Capitalei calorifele calde.
Bucureștenii trebuie să știe că probele pentru începerea furnizării de căldură au început deja și se desfăşoară în așa fel încât toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire.
Toți locuitorii trebuie să știe asta
Deoarece în București au început probele de furnizare a agentului termic, nu mai pot fi depuse cererile de debranșare de la sistemul centralizat de încălzire.
Deși în anii trecuți, unii locuitori au avut de suferit din cauza avariilor la apa caldă, Termoenergetica, principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat, nu recomandă nici debranşarea, nici sursele alternative de încălzire.
Ce dezvăluie Termoenergetica
Pentru a-i putea convinge pe bucureșteni să nu renunțe la sistemul centralizat de încălzire, Termoenergetica a realizat o analiză în care arată câți bani ajung oamenii să dea la final de lună pe căldură, în funcție de ce sistem de încălzire aleg.
Potrivit prevederilor legale, sezonul de încălzire pentru consumatorii de tip urban începe doar în funcţie de condiţiile meteo. Astfel, acestea trebuie să se încadreze în limitele prevăzute de art. 117 din HG nr. 425/20.07.1994, modificat prin HG nr. 337/16.05.2018. Calorifele vor începe să fie calde după ce vremea de afară va fi rece mai multe zile. Sunt necesare trei zile consecutive, când temperatura medie zilnică, între orele 20,00 şi 06,00, va fi de +10 grade Celsius sau mai mici.
Cât ajunge factura pe lună
La un consum anual de 6,12 gigacalorii, bucureștenii care stau într-un apartament cu două camere și sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire plătesc la finalul lunii sub 200 de lei. În schimb, facturile celor care au centrală de apartament depășesc 360 de lei pe lună, doar pentru furnizarea căldurii. De banii aceștia, căldura din apartamente are 20 de grade Celsius.
Bucureștenii care se confruntă cu probleme privind furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi/sau căldură, iar adresa lor nu se regăseşte în listele publicate la secţiunile “Avarii”, “Lucrări programate” sau “Funcţionare sub parametri” trebuie să se adreseze dispeceratelor de sector sau operatorilor TELVERDE, pentru înregistrarea sesizării şi ulterioara verificare în teren a situaţiei semnalate, anunță Termoenergetica.