Când să plantezi ghioceii în grădină. Așa se vor înmulți rapid și vor înflori abundent
Vestitorii primăverii, mici, albi, gingași, sunt o plăcere de privit, însă puțini români aleg să îi pună în curți, temându-se că sunt pretențioși. Un specialist a oferit însă câteva sfaturi prețioase. Află, din rândurile de mai jos, când să plantezi ghioceii în grădină. Vei vedea că așa se vor înmulți rapid și vor înflori abundent la final de iarnă.
Vestitorii primăverii
Când auzim „ghiocel”, ne gândim, fără doar și poate, la primăvară. Apariția acestor flori albe, mici, delicate, cu un parfum suav, este modul în care natura ne anunță că anotimpul rece a ajuns la final.
În ciuda faptului că sunt o plăcere de admirat și ar înfrumuseța orice grădină în care sunt plantați, mulți îi evită, temându-se că sunt destul de dificil de crescut și întreținut.
Grădinarii au dezvăluit când să plantezi ghioceii în grădină
În general, ghioceii se cumpără ca bulbi uscați, în stare de latență, și se pun în pământ toamna, dar succesul nu este garantat. Grădinarii cu experiență recomandă să plantăm ghioceii când au început deja să înflorească, fiind recomandate locurile din grădină în care există deja verdeață plantată.
În acest mod, micuțele flori se vor înmulți rapid, profitând de fiecare petic de pământ prin care se pot strecura. În câteva zile sau săptămâni, te vei pute bucura de un covor de ghiocei de fiecare dată când te uiti pe fereastră.
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în pământul trandafirilor din grădină la început de martie. Aşa vor înflori până toamna târziu
Așa se vor înmulți mai ușor și vor înflori abundent
O altă metodă aplicată de specialiștii este punerea bulbilor în pământ în primele zile de vară.
„Bulbii se mai pot planta și la final de primăvară, după ce au încheiat procesul de înflorire ce are loc la începutul anotimpului. Este important să mai aibă frunze verzi active, ce încă mai cresc”, a explicat Katie Sunderlage, de la Holland Bulb Group, pentru Homes and Gardens.
Tehnica este foarte populară în Marea Britanie, a punctat un expert în horticultură. Dacă sunt puși în pământ cât bulbii sunt încă activi, înseamnă că avem șanse mai mari să reușească să își dezvolte rădăcini puternice înainte de a intra în perioada de latență, deci șanse mai mari să înflorească abundent la final de iarnă.
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în solul mușcatelor pentru a avea flori tot anul. Secretul grădinarilor experimentați