Când să adaugi bulionul în mâncare, de fapt. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine
Atunci când gătești cele mai bune preparate bogate în calorii, fie că vorbim de ciorbe, mâncăruri cu sos, tocănițe sau ostropel, gospodinele mereu se gândesc dacă să adauge bulionul la început sau la sfârșit, cu puțin timp înainte de a scoate cratița de pe foc. Ce greșeală fac românii, de fapt.
Când trebuie să torni, de fapt, pasta de roșii în mâncare
În sezonul ploios, precum și în anotimpul rece, gospodinele se îndreaptă către rețete bogate și mâncăruri calde, ce conțin mai multe calorii.
Probabil nu te-ai gândit foarte mult la asta, dar faci o greșeală imensă atunci când le pregătești alor tăi o ciorbă de văcuță și adaugi bulionul în faza incipientă a rețetei. De ce?
Ei bine, experții în arta culinară te sfătuiesc să ții cont de acest truc genial, data viitoare când vei găti supe, tocănițe sau alte găselnițe delicioase. Marii chefi bucătari susțin că bulionul trebuie adăugat la finalul pregătirii mâncării tale favorite.
Motivul este unul destul de clar, întrucât sucul de roșii întărește legumele și, astfel, ele vor fierbe mult mai greu, iar substanțele nutritive ale alimentelor se vor pierde, după cum scriu cei de la ebucataria.ro.
Cum prepari cea mai gustoasă supă de roșii
Supa de roșii este vedete toamnei, iar pentru a o prepara nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Se gătește rapid și are un gust senzațional, pe lângă faptul că este extrem de sățioasă. Pentru a face supa de roșii ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 cartofi
- o jumătate de ardei gras roşu
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 căţei de usturoi
- 1 ţelină mică
- 2 linguri de ulei
- pătrunjel tocat mărunt
- 50 g orez (1 ceşcuţă)
- sare
- piper
Pentru sucul de roşii făcut în casă:
- 1,5 kg roşii
- 50 ml ulei
- sare, piper
Pentru început, vei curăţa legumele, apoi le vei tăia şi adăuga în oala de pe foc, când apa dă în clocot. Presari puţină sare, după care vei lasă oala la încălzit, pentru încă 10 minute. În continuare, vei turna orezul. Lași totul la fiert pentru 20 de minute.
După ce au fiert legumele, gospodinele adaugă pasta de roşii făcută în casă. Bulionul se prepară foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să pui roşiile într-o cratiţă cu apă rece, apoi le vei lăsa pe foc până ce oala dă în clocot.
Scoți oala de pe foc și scurgi apa, după care vei lăsa supa acoperită preț de 10 minute. Mai departe, trebuie să decojești tomatele și să le toci mărunt. Vei lua o cratiţă în care vei adăuga 50 ml de ulei şi roşiile. Adaugă sare, piper şi pune-o pe foc.
Supa se fierbe pentru circa 20 de minute, până când sucul va căpăta o consistență mai densă. Adaugă pasta de roșii în vasul cu legume. Lași supa să mai fiarbă pentru încă 10 minute. La final, poți adăuga pătrunjel tocat mărunt peste supa de roșii, pentru un plus de gust.