Când s-ar putea redeschide, de fapt, mall-urile. Anunțul a fost deja făcut

Când s-ar putea redeschide, de fapt, mall-urile. Anunțul a fost deja făcut

Criza COVID-19 a adus în pragul falimentului multe bussines-uri, atât în România, cât și la nivel mondial, printre acestea și celebrele Mall-uri care în toată această perioadă de două luni, au fost închise și, deocamdată nu se știe când vor fi redeschise.

Avem speranțe și se evaluează o posibilă redeschidere a Mall-urilor

Dar Ministrul Economiei convins că va exista o evaluare pozitivă a actualei situații, anunță când s-ar putea deschide Mall-urile. Virgil Popescu, Ministrul Economiei, se va întâlni marți cu reprezentanții Mall-urilor și se vor discuta condițiile și un posibil termen de redeschidere a acestora, iar dacă lucrurile merg bine, s-ar putea deschide la data de 15 iunie.

Virgil Popescu a făcut anunțul public

După aproape două luni de inactivitate și, implicit fără încasări, marii jucători de pe piața Mall-urilor din România au o speranță că se va reveni, într-un fel sau altul, la normalitate. În acest moment există totuși un litigiu între posesorii de Mall-uri și retailerii cu spații închiriate în cadrul acestor spații comerciale.

Litigiul are ca subiect chiriile pe care ar trebui să le plătească chiriașii, în sumă totală, în condițiile în care, timp de două luni, niciunul dintre retaileri nu au avut încasări. Mulți dintre aceștia au declarat că se vor vedea nevoiți să renunțe la spațiile închiriate având în vedere că cererile posesorilor de Mall-uri sunt aberante și contravin unei legi promulgate în această perioadă.

Cu toate acestea veștile pentru jucătorii de pe piața Mall-urilor, din partea lui Virgil Popescu, sunt optimiste și se așteaptă o decizie clară din partea autorităților în drept.

Când s-ar putea redeschide, de fapt, mall-urile. Anunțul a fost deja făcut
Când s-ar putea redeschide, de fapt, mall-urile. Anunțul a fost deja făcut

„Mâine, la ora 15:00 (a.c. azi 2 iunie), am o întâlnire cu reprezentanții mall-urilor, cu reprezentanții care închiriază aceste spații comerciale. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm, și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele mari. Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă. Dacă lucrurile merg bine vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI