Când revine România la normalitate în 2022. Medicul Adrian Marinescu a făcut marele anunț despre finalul pandemiei

Când revine România la normalitate în 2022. Medicul Adrian Marinescu a făcut marele anunț despre finalul pandemiei
Când revine România la normal? Anunțul unui medi

Medicul Adrian Marinescu vine cu detalii despre normalitatea de care vor avea din nou parte românii. Când urmează să ne relaxăm în contextul pandemic? Vești bune pentru România din partea specialistului. Iată mărturiile acestuia!

Când revine România la normal: anunțul unui medic

Directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase ‘Matei Balș’ din Capitală vine cu un anunț fericit pentru români. Specialistul susține că valul 5 al pandemiei de coronavirus va fi ultimul val care va avea un impact semnificativ asupra populației și sistemului sanitar.

El a subliniat că valul prin care trecem momentan este ‘ultima strigare’. Oamenii nu trebuie să confunde această veste bună cu dispariția totală a virusului, ci doar cu un număr mai mic de cazuri de infectare, la nivel de regiune. Acesta a mai subliniat că virusul nu este sezonier, neștiindu-se cât ține exact un sezon, dar se așteaptă ca lucrurile să se schimbe treptat în bine.

„Mă aştept să fie ultima strigare”

„Valul acesta va fi ultima strigare. Nu înseamnă că dispare virusul, dar mă aştept să fie ultima strigare cu impact important în populaţie. Vor exista în continuare cazuri care însă mă aştept să fie în număr mai mic, la nivel de regiune.

Nu ştiu cât vor ţine de sezon, pentru că virusul nu e neapărat sezonier, dar mă aştept ca lucrurile să se schimbe treptat şi să fie punctul în care să nu mai fie nevoie de măsuri efective, să nu mai fie necesare. Şi vom reuşi să convieţuim cu virusul.

După acest val mă aştept ca vara să fie deja liniştită. Mă aştept ca din vară să se întâmple toate acestea, adică să revenim la normalitate, să ne bucurăm de lucrurile pe care le puteam trăi în mod normal, la o viaţă normală”, a detaliat medicul.

„Dar mă aştept ca după luna…”

Specialistul a indicat faptul că normalitatea își va face apariția în privirile tuturor după luna martie. Cu toate astea, vine și cu data vârfului valului 5 care ar putea fi la mijlocul lunii februarie.

„Vârful valului va fi undeva în jumătatea lunii februarie, sigur plus-minus, atunci ar trebui să fie intensitatea maximă. Iar scăderea nu va fi peste noapte, ci se va întâmpla treptat.

Dar mă aştept ca după luna martie situaţia să înceapă să se echilibreze. Ceea ce înseamnă că avem acum nişte săptămâni care vor fi complicate, din păcate”, a mai declarat Adrian Marinescu.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 16.610 de cazuri noi de persoane infectate cu Sars-CoV-2, cu 150 mai puține decât în ziua anterioară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI