Când reîncepe Liga 1! Anunțul oficial făcut de LPF: „E bătut în cuie”

Fotbalistii de la CFR George Tucudean,Damjan Djokovic,Mario Camora si Paolo Vinicius se bucura dupa castigarea titlului de campioana alaturi de trofeu in urma meciului de fotbal dintre CFR Cluj si Universitatea Craiova, din cadrul playoff-ului Ligii 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj Napoca, duminica 12 mai 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Ultimele pregătiri pentru reînceperea Ligii 1 sunt în linie dreaptă, iar secretarul Justin Ștefan a anunțat când vor avea loc primele meciuri din fotbalul românesc. Tot ieri, ministrul Ionuț Stroe a avut o conferință de presă în care a abordat toate subiectele importante din sportul românesc

Când reîncepe Liga 1! Anunțul oficial făcut de LPF

Cum era de așteptat, prima etapă după pauza forțată din aceste luni va avea loc în weekendul 12-14 iunie. Chiar dacă mai erau mai puțin de 2 săptămâni până atunci, nu fusese un anunț oficial în acest sens.

Aseară, la o emisiune televizată, secretarul LPF Justin Ștefan a făcut anunțul oficial: „Pe 12 iunie începem fotbalul în România. Este bătut în cuie. Deocamdată sunt niște discuții pentru Cupa României, sunt niște date neclare”.

Oficialul LPF face referire la semifinalele Cupei României și includerea lor în programul viitoarelor săptămâni. Se pare că LPF și FRF nu se înțeleg în ceea ce privește datele de disputare.

În etapa de pe 12-14 iunie va avea loc și derby-ul pentru titlu dintre CFR Cluj și FCSB, dar fără spectatori. În acest moment, clujenii au un avans de 4 puncte față de locul 2. În schimb, Dinamo este în continuare în play-out și are mare nevoie de un succes în duelul cu Chindia, în lupta pentru evitarea retrogradării.

Primele meciuri amicale ale echipelor de top din Liga 1

După aproape 3 luni de pauză, ultimul meci din Liga 1 disputându-se pe 9 martie, formațiile importante și-au programat primele partide amicale înainte de redebutul campionatului.

Cel mai interesant este derby-ul Dinamo – Rapid, care urmează să aibă loc astăzi la Săftica, dar nu va fi televizat. „Este chiar păcat, s-ar fi uitat extrem de multă lume și la un asemenea amical. Sunt două dintre cele mai mari cluburi din țară”, susține Ilie Dumitrescu.

La începutul săptămânii și-a stabilit și FCSB un amical cu FC Voluntari, duel care va avea loc tot astăzi. O altă confruntare cu formații din prima ligă este între campioana CFR Cluj și Hermannstadt

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI