Ce se întâmplă cu banii pensionarilor ale căror decizii au fost emise greșit. Vor fi virați într-o singură tranșă. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii

de: Violeta Badea
13 09. 2024

Pensionarii afectați de erori de recalculare a pensiilor vor primi diferențele retroactiv, într-o singură tranșă, până la sfârșitul lunii noiembrie. Casa de Pensii a anunțat că procesul de emitere a deciziilor corectate este în curs, însă există întârzieri cauzate de volumul mare de cereri.

Pensionarii din București și Ilfov vor primi banii în octombrie

Cristiana Dumitrescu, șefa Casei de Pensii București, a declarat că aproximativ 700 de pensii au fost calculate greșit în Capitală, iar o situație similară se întâlnește și în județul Ilfov.

Beneficiarii afectați de aceste erori vor primi diferențele retroactive într-o singură tranșă, cel târziu până în luna noiembrie. Cristiana Dumitrescu a subliniat că diferențele vor fi virate în cel mai scurt timp, iar termenul vizat este luna octombrie.

”Pensionarii afectați de aceste erori vor primi sumele restante retroactiv, iar plata va fi făcută într-o singură tranșă. Încercăm să soluționăm situația până luna viitoare, în octombrie”, a declarat oficialul, potrivit realitatea.net.

Mii de cereri de recalculare, încă nesoluționate

Casa de Pensii Ilfov se confruntă cu un număr mare de cereri de recalculare a pensiilor. În ultimele patru săptămâni, instituția a primit 1.937 de cereri de recalculare și a avut 5.600 de audiențe.

Cu toate acestea, nu toate cererile necesită revizuire, iar procesul de emitere a deciziilor este în desfășurare. Până în prezent, 611 cereri au fost selectate pentru revizuire, însă mai există aproximativ 5.000 de cereri care urmează să fie soluționate.

”Majoritatea deciziilor de recalculare sunt pentru pensii sub 1.281 de lei. Pensionarii au observat că sumele primite sunt mai mici decât se așteptau și au depus cereri de revizuire”, a explicat șefa Casei de Pensii Ilfov, care a adăugat că unele dintre aceste erori sunt cauzate de transferurile de dosare și recalculările multiple.

Citește și Se măresc pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cine sunt românii care vor primi mai mulți bani!

Diferențele vor fi achitate retroactiv

Pensionarii afectați de erorile de recalculare nu trebuie să își facă griji în privința pierderii banilor. Cristiana Dumitrescu a confirmat că toți cei care au fost afectați vor primi sumele retroactiv, indiferent de când au fost emise deciziile greșite. În prezent, Casa de Pensii București și Ilfov se află într-un proces de revizuire a deciziilor și emiterea celor corectate.

Pensionarii care au observat diferențe în sumele primite sunt încurajați să depună cereri de recalculare pentru a se asigura că primesc drepturile care li se cuvin. Erorile tehnice sau administrative vor fi corectate, iar banii vor fi virați retroactiv, într-o singură tranșă, în următoarele luni.

Citește și Ce se întâmplă cu pensiile românilor care nu au primit încă deciziile de recalculare. Câți bani vor primi!