Când nu trebuie să folosești bicarbonat de sodiu: mai rău strici decât cureți. Aveți grijă în aceste situații
Bicarbonatul de sodiu nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie. Este folosit în prepararea multor feluri de mâncare, dar poate fi și un aliat de încredere în cazul în care vrei să cureți petele de grăsime de pe anumite suprafețe. Trebuie să fii foarte atent însă atunci când îl foloseși. În unele cazuri poți mai degrabă să strici decât să cureți.
Când nu trebuie să folosești bicarbonat de sodiu
Ingredientul minune poate fi folosit la curățarea petelor de grăsime de pe diferite suprafețe, fiind cunoscut faptul că acesta poate fi întrebuințat și pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Dar bicarbonatul de sodiu nu este tot timpul util, în multe cazuri nefiind indicat să îl folosești, chiar dacă ți s-a spus că este bun pentru orice.
Spre exemplu, vesela din aluminiu nu trebuie curățată cu bicarbonat de sodiu decât în cazul în care totul este făcut foarte rapid și vesela este limpezită imediat după ce s-a folosit ingredientul, apoi este lăsată la uscat. Cel mai bine ar fi să nu lăsați să se așeze praful pe obiectele de aluminiu, deoarece acestea pot oxida în timp.
Nici obiectele vechi din argint nu trebuie să ia contact cu bicarbonatul de sodiu, chiar dacă mulți specialiști recomandă ca acestea să fie curățate cu ingredientul din bucătărie. Acesta este foarte abraziv și poate deteriora obiectele din argint. Dacă obiectele mai au și piese decorative din pietre prețioase sau perle, ar fi mai bine să le cureți printr-o metodă care nu dăunează.
Nici vesela aurită nu trebuie curățată cu bicarbonat de sodiu, indiferent că aurul este de 24 de karate (puțin probabil) sau de o calitate inferioară. Indicat este să găsiți o altă metodă de curățare, care să nu afecteze obiectele de valoare. Dacă aveți de curățat suprafețe din marmură, luați-vă gândul de la praful de copt. Pentru astfel de suprafețe se recomandă doar detergenți speciali.