Când nu se consumă cartofii încolțiți, de fapt, și de ce. Atenție mare!

de: Iulia Statie
07 11. 2021

Numeroase rețete pe bază de cartofi îi mulțumesc pe români în orice perioadă a anului. Fie că vorbim despre cartofi prăjiți, fierți, copți, sau pur și simplu despre piure, sunt puțini care refuză să consume delicioasa legumă! Totuși, în anumite momente, ei nu trebuie să fie mâncați dacă au încolțit.

Când trebuie să arunci cartofii încolțiți

Cartofii pot să fie cumpărați din magazine, piață, sau cultivați în propria grădină pentru a pregăti numeroase feluri de mâncare. Ei pot să îți asigure o masă simplă și delicioasă, fără a petrece prea mult timp în bucătărie. Din păcate, puțini știu ce să facă în momentul în care legumele încolțesc.

Mulți români sunt de părere că aceștia pot să fie consumați dacă toată coaja a fost îndepărtată când și-au făcut apariția mugurii, în timp ce alții preferă să îi arunce și să cumpere alte legume pentru a se asigura că nicio problemă nu o să fie provocată.

Află că trebuie să procedezi la fel ca în cazul unui aliment care a depășit termenul de expirare sau pe care îl ai de prea mult timp în casă. Cartofii care se strică trebuie neapărat să fie aruncați, însă cei care doar prezintă muguri și nu își schimbă culoarea pot să fie consumați în cantități mici.

Ce trebuie să faci dacă pe cartofi au apărut muguri

Cartofii trebuie să fie păstrați într-un loc răcoros, cât mai departe de lumina soarelui. Ei se strică mai repede dacă sunt expuși la căldură sau dacă sunt puși lângă ceapă, mai ales pentru că leguma poate să accelereze procesul de încolțire. Ține minte aceste reguli pentru a economisi mai mulți bani!

De asemenea, ei nu trebuie să fie consumați dacă și-au schimbat culoarea, însă pot să fie mâncați în cantități cât mai mici dacă doar prezintă muguri pe coajă. Care este motivul? Se pare că anumite substanțe toxice ți-ar putea aduce foarte multe probleme, potrivit clickpentrufemei.ro.

S-a aflat totul. Ce trebuie să știe toți românii despre cartofi

Înainte de toate, trebuie să te asiguri că speli legumele și îndepărtezi coaja și mugurii. Cartofii conțin anumite substanțe toxice, iar în momentul în care aceștia încolțesc, consumul lor te poate face să treci printr-un episod neplăcut, mai ales pentru că nu este indicat să îi mănânci în exces.

Nivelul de substanțe toxice crește când apar mugurii, așa că este bine să consumi o cantitate cât mai mică de cartofi dacă aceștia au încolțit. De asemenea, nu aborda rețete care te fac să păstrezi coaja, mai ales pentru că aceasta devine periculoasă după ce legumele au fost ținute prea mult timp în casa ta.