Când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România. Anunțul oficial

Când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România. Anunțul oficial
Cand incepe vaccinarea Johnson & Johnson in Romania

În cadrul conferinței săptămânale organizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că marți începe distribuirea dozelor de vaccin Johnson & Johnson.

Când începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în România

„De azi și mâine urmează a se distribui primele două zile de vaccin de la Johnson & Johnson, circa 507.000 de doze”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță a mai precizat că pe data de 30 aprilie se va primi următoarea tranșă de vaccin de la Johnson & Johnson și se va completa acest necesar până la aproximativ 80.000 de doze ca să se poată demara activitatea de vaccinare.

„Vor fi alocate circa 25 de doze pentru fiecare medic de familie. Pe 30 aprilie vom primi următoarea tranșă de vaccin de la Johnson & Johnson și vom completa acest necesar pana la aproximativ 80.000 de doze pentru a putea demara această activitate de vaccinare.

De asemenea, cu același tip de vaccin încercăm să asigurăm vaccinarea prin echipe mobile, prin centre mobile și este una dintre opțiunile pe care le vom lua în calcul atunci cand vom demara vaccinarea în spitale non-COVID pentru vaccinarea pacienților”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiță.

Ce a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare

De asemenea, opțiunea alegerii unui alt centru de vaccinare pentru rapel, față de cel în care s-a primit prima doză, o să fie disponibilă în platformă la sfârșitul acestei săptămâni, a mai anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

„Posibilitatea alegerii centrului pentru rapel în momentul de față încă nu este operaționalizată. Această cerință în platformă va fi gata la sfârșitul acestei săptămâni”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Până atunci, românii care doresc, se pot adresa pentru rapel unui centru de vaccinare din apropierea localității de rezidență sau de domiciliu, iar dacă sunt locuri libere, se pot vaccina. De menționat este că este de preferat să se anunțe centrul de vaccinare cu cel puțin 72 de ore înainte de rapel.

„Pentru a facilita comunicarea cu centrele de vaccinare, în perioada următoare, foarte probabil în prima săptămână din luna mai, începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare și va fi afișat numărul de telefon al fiecărui centru de vaccinare în platformă, tocmai pentru a se putea lua legătura direct cu centrele de vaccinare și a înlesni această comunicare”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

Vaccinul Johnson & Johnson este al patrulea vaccin care va fi folosit în țara noastră, după Pfizer, AstraZeneca și Moderna.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI