Când expiră crema cu factor de protecție solară, de fapt. Secretul pe care mii de românce trebuie să-l știe
În sezonul estival, crema cu factor de protecție solară ar trebui să fie nelipsită din geanta de plaja. Dermatologii recomandă folosirea acesteia în orice moment al zilei. Indiferent dacă este vorba despre mersul la plajă sau drumul spre job, e important să aplici SPF pe față. Cu ajutorul acestuia, pielea va fi fără dar și poate mai protejată.
Când expiră SPF-ul?
Însă, ca orice cremă, la un moment dat aceasta expiră. Crema cu factor de protecție solară are un anumit termen de valabilitate. Există situații în care data de expirare nu este trecută pe ambalaj, Din fericire, există mai multe metode prin care ne putem da seama dacă SPF-ul a expirat.
Dermatologii recomandă să nu folosim crema cumpărată în urmă cu un an. Farte multe persoane comit această greșeală. În încercarea de a ne proteja pielea, riscăm să o punem în pericol. Potrivit specialiștilor, crema cu factor de protecție solară expiră după 12 luni.
Dacă data nu este trecută pe ambalaj, ne putem uita la consistența și mirosul acestei creme. De regiulă, după 12 luni, crema începe să se separe, iar aceasta nu mai are o consistență cremoasă ci din contră. Mai mult, mirosul acesteia devine unul înțepător.
Te-ar putea interesa și: Nu mai folosi crema de protecție solară de anul trecut, chiar dacă nu a expirat. Ce te avertizează specialiștii
Ce se întâmplă dacă folosești crema cu factor de protecție solară după ce a expirat?
Există situații în care folosim crema cu factor de protecție solară chiar dacă aceasta este expirată. Din păcate, folosirea unui produs expirat îți poate face mai mult rău decât bine.
Specialiștii vin și cu explicații. Potrivit acestora, substanțele din componența acesteia își vor pierde proprietățile, iar pielea nu va mai fi protejată. În cazul celor care au pielea sensibilă, sunt șanse mari ca aceștia să dezvolte alergii, iritații sau mâncărimi.
Nu numai de data de expirare ar trebui să ținem cont ci și de locul de depozitare al acesteia. Dacă crema a stat într-un loc cu soare, sunt șanse mari ca aceasta să nu mai fie bună. Soarele poate afecta structura acesteia. Dermatologii atrag atenția și susțin că, dacă folosim crema cu factor de rotecție solară ne expunem unor anumte boli grave.
O parte din SPF-uri conțin UV numit octocrylen, care, în timp, generează benzofenona, care provoacă cancer. Acest ingredient nu este prezent în cremele solare organice minerale. În cazul în care obișnuești să uiți când ai desfăcut acea cremă, poți trece acest lucru pe ambalaj, folosindu-te de un marcăr.
Te-ar putea interesa și: Nu cumpăra cremele de protecţie solară dacă observi acest ingredient pe etichetă. Mulţi români habar nu au