Când este bine să tunzi gazonul primăvara. Schema pe care o aplică grădinarii profesioniști. Așa se va menține verde și sănătos
Pe măsură ce vremea devine din ce în ce mai caldă, oamenii petrec tot mai mult timp în aer liber. Natura renaște, dând startul sezonului „grădinăritului”. Specialiștii au dezvăluit un sfat ce îi ajută pe cei care locuiesc la casă să aibă o curte impecabilă. Află când este bine să tunzi gazonul primăvara, așa se va menține verde și sănătos.
Când ar trebui să tunzi gazonul primăvara, pentru o curte impecabilă
Primăvara este, fără doar și poate, anotimpul renașterii. Totul începe să înflorească, iarba devine din nou verde și crește mai repede. În plus, ajungem să petrecem mai mult timp afară, așa că a avea un gazon bine tăiat și îngrijit este o prioritate pentru mulți dintre cei care locuiesc la casă.
Grădinarii cu experiență au explicat când este bine să tunzi gazonul primăvara. Din martie până în aprilie, se recomandă ca operațiunea să fie făcută la fiecare 15 zile. În luna mai, tunderea ar trebui să se facă la zece zile. Dacă este foarte cald, poate și tăiat și la fiecare șapte zile.
Sfaturi de la grădinari cu experiență
În ceea ce privește irigarea, se recomandă o udare săptămânală la începutul sezonului și două udari săptămânale la sfârșitul primăverii.
O altă parte importantă a întreținerii gazonului în timpul primăverii este fertilizarea. Îngrășământul potrivit îl va menține frumos și sănătos pe tot parcursul anului.
Îngrăsământul de primăvară pentru gazon ar trebui să aibă un conținut ridicat de azot, pentru a stimula creșterea plantelor, și un conținut scăzut sau mediu de fosfor și potasiu. De asemenea, este foarte important ca acesta să fie cu eliberare lentă.
Te-ar putea interesa și: Când nu se taie gazonul. Detaliul la care să fii atent primăvara şi vara, aşa va rămâne verde mai mult timp
Mic ghid pentru îngrijirea gazonului
Dacă îți dorești să ai o curte impecabilă, poți consulta acest mic ghid pentru întreținerea gazonului:
- Taie cât mai scurt firele de iarbă – înălțimea ar trebui să fie de aproximativ doi centimetri, sau minimul pe care mașina de tuns o permite.
- Greblat – acest pas este foarte important pentru aerisirea pământului și îndepărtarea stratului de paie și mușchi care se formează la rădăcini și sufocă iarba.
- Reînsămânțare – este cel mai bun moment pentru a reînsămânța în părțile în care gazonul nu mai crește. Poți folosi semințe cu creștere rapidă
- Fertilizare și udare – trebuie doar să fertilizezi și să uzi generos la zece zile. În câteva săptămâni gazonul tău va fi mai puternic și mai sănătos.
Te-ar putea interesa și: Cele 3 ingrediente simple care îţi revigorează gazonul. Iarba îşi va reveni în câteva săptămâni