Când e bine să pui vinetele coapte în congelator. Așa rămân proaspete și pline de nutrienți toată iarna
Este sezonul murăturilor și a vinetelor, care odată coapte, te vor ajuta la viitoarele tale preparate făcute iarna. Dar, dacă nu știai, îți vom spune noi când e bine să pui vinetele coapte în congelator. Dacă ții cont de aceste recomandări, așa rămân proaspete și pline de nutrienți toată iarna.
Vinetele coapte, crude, tăiate în cuburi, felii sau întregi
Să înveți cum să congelezi vinetele nu este deloc greu de făcut. Este de fapt o modalitate excelentă de a pregăti mesele și transformă vinetele proaspete în vinete congelate, astfel încât să fie gata de utilizare pentru orice rețete viitoare de vinete pe care plănuiești să le gătești.
Află și: Cu ce să ungi vinetele înainte să le pui la copt. Așa vor ieși mult mai gustoase
Indiferent da-ți faci provizii din cauza unei reduceri, dacă o pregătești pentru a o îngheța în felii pentru a găti mai târziu, aceste metode sunt cele mai bune. Urmează doar aceste sfaturi despre cum să congelezi ușor vinetele.
Înainte de toate, trebuie să-ți mai spunem că este recomandat să cauți vinetele românești, iar perioada lor de sezon este între lunile iunie până aproape de finalul lunii octombrie.
Dar, deși aparent sunt legume rezistente, cu toate astea se recomandă a fi pregătite relativ repede, iar cea mai bună metodă este coacerea lor pe grătar, mai ales în sezonul de vară, la foc mediu, iar coacerea se face până ce coaja se carbonizează, iar miezul devine moale.
După ce ai trecut prin procesul de coacere și curățare a cojilor, este momentul să pregătim vintele coapte de congelare.
Dar poți congela vinetele și crude, tăiate în cuburi, felii sau întregi. Dar despre asta vom vorbi ceva mai încpolo. Deocamdată vă spunem când e bine să pui vinetele coapte în congelator.
Când e bine să pui vinetele coapte în congelator?
Odată ce ai copt vinetele și le-ai curățat, va trebui să le pui în pungi de plastic, una peste asta, ulterior presând punga și legând-o foarte bine, iar la congelat le pui imediat.
Îți mai putem spune că vor putea fi ținute în congelator aproximativ 5 luni de zile, timp în care le poți folosi la salatale de vinete cu maioneză, sau doar cu ceapă, sau la alte preparate.
Și pentru că tot aminteam de celelalte variante de a depozita vinetele în congelator, iată câteva modalități simple.
Congelarea vinetelor tăiate felii
Dacă intenționezi să folosești vinetele pentru un fel de mâncare care folosește felii de vinete, cel mai bine este să le congelezi în felii.
Taie vinetele în felii de aproximativ un centimetru grosime, fie pe lungime, fie transversal, coace-le în cuptor pe o foaie mare de copt la 180 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute, în funcție de mărimea vinetelor, doar până când acestea devin fragede.
Cât de mult scad vinetele la copt. Marea greșeală pe care trebuie să evite toate gospodinele
După ce vinetele se răcesc, pune feliile între hârtii cerate pentru a preveni lipirea și păstrează-le în pungi sau recipiente pentru congelare.
Congelarea vinetelor făcute piure
Începe prin a înțepa vinetele întregi cu o furculiță, apoi prăjește-le în cuptorul la 200 de grtade timp de 30 până la 45 de minute, în funcție de mărimea vinetei, până când încep să se înmoaie.
După ce se răcește, taie vinetele în două, scoate pulpa și congelează-le în pungi sau recipiente pentru congelator.
Concluzie
Vinetele sunt în cea mai bună stare atunci când sunt consumate în câteva zile de la aducerea lor acasă, altfel cel mai bun pariu este să înveți cum să congelezi vinetele. Metoda necesită doar câțiva pași, dar te va ajuta să profiți la maximum de produsele tale.