Când dispare obligativitatea măștii pentru elevi. Cine nu va mai putea organiza cursuri online

Când dispare obligativitatea măștii pentru elevi. Cine nu va mai putea organiza cursuri online
Cand dispare obligativitatea mastii pentru elevi

Vești bune pentru elevii din România. Oficialii de la Ministerul Educației au făcut anunțul pe care îl așteptau atât cei mici, cât și cei mari. Restricțiile din școli, licee și alte unități de învățământ public sau privat se vor ridica atunci când România va ieși din starea de alertă. Care sunt detaliile importante pentru cetățeni.

De când nu vor mai trebui elevii să poarte mască

Elevii din România se vor bucura să afle că nu vor mai fi nevoiți să poarte obligatoriu mască de protecție anti-covid. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat pentru hotnews.ro că școlarii vor renunța la purtarea măștilor precum și la celelalte restricții impuse odată cu instaurarea stării de alertă în România.

Recent, președintele Klaus Iohannis a declarat că starea de alertă instituită pe 18 mari 2020 va fi ridicată în România, după Ziua Internațională a Femeii de pe 8 martie 2022. Cu alte cuvinte, restricțiile vor dispărea, iar facilitățile din școli vor fi din nou disponibile.

„Ridicarea stării de alertă înseamnă, în educație, revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55 și întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011.Adică se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile, a declarat Sorin Cîmpeanu, în exclusivitate pentru HotNews.ro.

„Recomand purtarea măștii de protectie în spatii închise, chiar dacă nu va exista obligativitate!”

De asemenea, ministrul Educației susține că se vor suspenda orele și examinările online, iar în școli licee precum și în universități se vor relua cursurile fizice. Cu toate acestea, oficialul țării apelează la spiritul civic și educația cetățenilor români, îndemnându-i să respecte regulile igienei de bază.

„Legea educației definește cele trei forme de organizare a învățământului universitar: cu frecvență (zi) / cu frecvența redusă/ la distanță. Aceste forme sunt acreditate de ARACIS în urma evaluării.

Școlarizare fără certificarea calității de către ARACIS poate conduce la nerecunoașterea diplomelor românești. Odată cu ieșirea din starea de alertă, dispare singurul fundament legal (Legea 55) care permitea derogare de la acest lucru.

În ceea ce privește masca de protecție la școală, purtarea acesteia nu va mai fi obligatorie. Odată cu ieșirea din starea de alertă, ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației, emis în baza OUG 141 din 2020 și a legii 55 din 2020 își încetează automat valabilitatea.

Însă, în calitate de ministru al Educatiei, recomand purtarea măștii de protectie în spatii închise (în școli, grădinițe și universități), chiar dacă nu va exista obligativitatea pentru masca de protecție. Recomand, de asemenea, respectarea riguroasă a regulilor de igienă.”, a explicat ministrul pentru sursa citată.

Urmăriți Playtech.ro și pe