Când devine ceapa toxică, de fapt. Semenele astea îți arată că nu trebuie să o mai mănânci

de: Bișinicu Andreea
02 05. 2022

Fără îndoială, ceapa este una dintre cele mai populare legume din bucătăria românească. Gospodinele pun ceapă în majoritatea preparatelor culinare, pentru a le un plus de savoare și gust. Specialiștii atrag atenția asupra cepelor toxice. Care este primul semn care îți spune că trebuie să o arunci la gunoi.

Cum îți dai seama că ceapa a devenit toxică și trebuie aruncată

Ceapa este nelipsită de pe mesele românilor. Indiferent că se pune în salată, în ciorbe sau în prepararea mâncărurilor tale favorite, românii consumă această legumă aproape zilnic.

Fiind înrudită cu usturoiul, ceapa prezintă o mulțime de beneficii pentru organismul uman, de la mușchi și păr la buna funcționare a organelor interne.

Cu toate acestea, gospodinele îți recomandă să nu păstrezi resturile de ceapă, dacă nu le mai folosești. Dacă tai o ceapă și nu o mai utilizezi după câteva ore, ea trebuie aruncată la gunoi. Explicația este destul de simplă.

Ceapa devine nocivă pentru organism, atunci când rămâne în frigider peste noapte. Leguma poate colecta multe bacterii, ceea ce poate dăuna stomacului și poate favoriza apariția unor toxiinfecții alimentare.

Ce alimente nu se depozitează în frigider

Așadar, este foarte important să îți dozezi porțiile de ceapă în așa fel încât să nu îți rămână resturi de legume în frigider. Gospodinele sunt de părere că ceapa nu trebuie ținută la frigider, deși foarte multe persoane încă mai fac această greșeală.

Din cauza umezelii din frigider, ceapa se poate mucegăi. Astfel că este indicat să depozitezi ceapa într-un mediu uscat, cu temperatură joasă, însă nu într-o pungă de plastic sau aproape de cartofi.

Deși roșiile sunt printre cele mai consumate alimente la nivel mondial și sunt aproape nelipsite din coșul de cumpărături, cei care vor să se bucure de gustul lor autentic nu ar trebui să le țină la frigider. Aceste legume pot sta foarte bine la temperatura camerei și nu trebuie depozitate într-un mediu umed și rece.

De asemenea, bananele sunt fructe care au nevoie de temperaturi mai ridicate pentru a se coace. Dacă vrei să te bucuri de gustul real al acestora, dar și de textură, bananele nu trebuie ținute la frigider.

Citește și Fructele și legumele cu cea mai mare concentrație de pesticide. Lista celor mai periculoase FOTO