11 feb. 2024 | 16:50

Când ajunge noul ciclon polar în România. ANM a dat alerta de ultim moment, vremea se schimbă brusc în toată țara

Vremea Meteo
Când ajunge noul ciclon polar în România. ANM a dat alerta de ultim moment, vremea se schimbă brusc în toată țara
Când ajunge noul ciclon polar în România

După zilele însorite, cu maxime specifice lunilor de primăvară, vremea se va schimba radical în România. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au făcut un anunț de ultim moment. Când ajunge noul ciclon polar în România.

Vremea se schimbă brusc în România

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au făcut un anunț de ultim moment. Noua săptămâna va debuta cu temperaturi mult mai mici, efectul unui ciclon polar ce ajunge în România.

După valorile mari înregistrate în weekend, de luni, maximele vor fi în scădere, în special în jumătatea nordică a țării, unde termometrele nu vor arăta mai mult de 7-8 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, ploile își fac apariția în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și Maramureș, Moldova și Dobrogea, iar la atitudini mai mari, peste 1700 de metri, precipitațiile vor fi mixte.

„Vom avea o schimbare semnificativă în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice. Duminică dimineață am înregistrat la 128 de stații meteorologice, cele mai mari temperaturi minime zilnice, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră.

De luni, temperaturile vor mai scădea, comparativ cu ceea ce am înregistrat în această săptămână, mai ales în jumătatea nordică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 7-8 grade Celsius, în timp ce în sud este posibil să mai consemnăm valori de 16-17 grade Celsius.

Revin ploile pentru că vorbim de averse, în special în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și Maramureș, Moldova și Dobrogea, practic se va simți în toată țara, iar la atitudini mai mari, peste 1700 de metri, precipitațiile vor fi mixte.

Vorbim de cantități de apă de 15, 20 litri pe metrul pătrat și intensificări ale vântului de 50, 60 km/h”, a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Ploile pun stăpânire pe România până pe 11 martie 2024. Vom avea 3 săptămâni cu precipitații în exces

ANM a emis Cod galben

De duminică, 11 februarie, de la ora 22:00, intră în vigoare o atenționare meteorologică de tip cod galben, de intensificări ale vântului, valabilă până luni, 12 februarie, ora 18:00.

„Vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h.

Notă: Pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze de 50…55 km/h”, a transmis ANM.

Te-ar putea interesa și: Cum va fi vremea de 1 Mai. La ce să se aștepte cei care vor să iasă la iarbă verde

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cel mai ghinionist campion mondial din istoria fotbalului. A rămas fără deget din cauza verighetei și și-a rupt piciorul
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Se schimbă regulile în FOTBAL. Decizia finală a venit azi, 3 mai. România e obligată la Euro 2024
Capital.ro
Locul din România în care va fi construit un viaduct spectaculos. Costurile se ridică la sute de milioane de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
EXPLOZIE la o FABRICĂ de ARMAMENT din BERLIN! Alertă în GERMANIA
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O tânără a stârnit controverse după ce a recunoscut că nu își spală pijamalele după fiecare purtare. Ce i-au spus internauții
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro