Călin Popescu Tăriceanu, acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis: „Să caute în propria ogradă vinovații”

Călin Popescu Tăriceanu, acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis: „Să caute în propria ogradă vinovații”
Călin Popescu Tăriceanu, acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis: "Să caute în propria ogradă vinovații" Sursă foto: Inquam Photos/ George Căln

Călin Popescu Tăriceanu aruncă cu pietre în președintele Klaus Iohannis, acuzându-l direct că este vinovat de creșterea numărului de cazuri COVID-19. Mai mult, acesta îl sfătuiește într-un mod jignitor să caute vinovații „în propria ogradă”.

Președintele țării, acuzat că nu a oferit măști gratuite

Creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 transformă scena politică într-un câmp de luptă, astfel că politicienii aruncă vina unul către celălalt, în timp ce în spitale nu mai există locuri libere pentru a primi pacienți infectați.

Ultimul atac umilitor a fost transmis de Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, către președintele țării, acuzându-l că nu a oferit categoriei cu risc măști de protecție gratuite, dar în egală măsură că a ignorat existența COVID-19, focusându-se pe interesele politice și pe organizarea anticipatelor.

Ofensatoare încercările d-lui Iohannis de a pune în cârca opoziției numărul mai mare de îmbolnăviri cu COVID-19 din ultimele zile. Mă întreb dacă i-a trecut vreo secundă prin cap că această creștere poate fi cauzată mai degrabă de impotența ‘Guvernului Meu’ de a respecta legea adoptată de Parlament cu privire la obligativitatea Guvernului de a furniza 30 de măşti de protecţie pe lună românilor cu venituri mici.

Asta ca să nu mai spun de OUG privind acordarea gratuită de măști prin care “Guvernul Meu” se angaja că va oferi un număr de 50 de măști pentru fiecare din persoanele din categoriile defavorizate, aferente unei perioade de două luni.

Ori tocmai aceste persoane sunt cele mai expuse îmbolnăvirii involuntare cu coronavirus. Această obligativitatea vine dintr-o hotărâre pe care dl. Iohannis și “Guvernul Meu” au luat-o și care impune purtarea măștilor în spații închise, precum transportul în comun sau spații comerciale.

Dl Iohannis nu a ieșit nici o clipă din campania electorală. A negat existența virusului în speranța că va putea organiza anticipate, iar acum încearcă să găsească țapi ispășitori acolo unde ei nu sunt. Dacă vrea să înțeleagă de ce crește numărul de îmbolnăviri, atunci să caute în propria ogradă pentru că în turma de demagogi ai ‘Guvernului Său’ găsește adevărații responsabili„, transmite liderul ALDE, potrivit dcnews.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI