Calendar ortodox iulie 2021. Cele mai importante sărbători creștine din această lună

Calendar ortodox iulie 2021. Cele mai importante sărbători creștine din această lună
Calendar ortodox iulie 2021 - sarbatori

În calendarul ortodox din luna iulie 2021 sunt nouă sărbători: opt sărbători de cruce neagră și una de cruce roșie. Iată care sunt sărbătorile și ce trebuie să știi.

Calendar ortodox iulie 2021

Calendarul creștin ortodox are nouă sărbători importante: Sfantul Leontie de la Radauti; Sfintii Cosma si Damian, doctorii fara de arginti, Sfantul Voievod Stefan cel Mare, Sfantul Atanasie de la Aton, Sfanta Mucenita Chiriachi, Sfintii Epictet si Astion, Sfantul Pangratie; Cinstirea Icoanei Maicii Domnului de la Manastirea Neamt, Cinstirea icoanei Maicii Domnului Prodromita; Sfanta Veronica; Sfantul Paisie Aghioritul; Sfintii Mucenici Proclu si Ilarie, Sfantul Emilian de la Durostor; Sfantul Cuvios Pamvo, Sfantul Ilie, Sfantul Ermolae; Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel, Sfantul Mucenic Pantelimon.

Sfântul Leontie de la Rădăuți – 1 iulie, cruce neagră

Sfântul Ierarj de la Rădăuți a venit pe lume la început de secol al XIV-lea, a intrat în monahism de tânăr, la Mănăstirea Bogdana din Rădăuți. El a primit numele Lavrentie. El s-a retras după o vreme în sihăstrie, unde a construit un schit care i-a purtat numele ”Schitul lui Lavrentie”.

Sfântul Voievod Ștefan cel Mare – 2 iulie, cruce neagră

Ștefan cel Mare a fost domnitorul Moldovei între anii 1457-1504, fiind un cunoscut apărător al creștinătății. El a fost canonizat de Biserica Ortododoxă Română la data de 20 iunie 1992. El a fost înmormântat la mănăstirea Putna.

Sfântul Atanasie de la Aton – 5 iulie, cruce neagră

Acest sfânt s-a născut în Trapezunt, având părinți creștini. A rămas orfan la o vârstă fragedă și a fost crescut de un ofițer. El a intrat în monahism și a ridicat o biserică în onoarea Fecioarei Maria.

Sfânta Mucenița Chiriachi – 7 iulie, cruce neagră

Sfânta a trăit în secolul al III-lea, în vremea împăratului Dioclețian. Creștină fiind, ea a refuzat să se căsătorească, iar unul dintre cei respinși de ea i-a povestit împăratului că este creștină, motiv pentru care a fost supusă la multe chinuri. Aceasta a fost tămăduită însă, în chip minunat, de către un înger. Ca urmare a acestei minuni, mulți păgâni au trecut la creștinism.

Sfinții Epictet si Astion – 8 iulie, cruce neagră

Ei sunt cei mai vechi martiri din România, pătimind în anul 290, ca urmare a persecuției împărtaului Dioclețian. Au primit moartea martirică în cettaea Halmyris, o veche cetate creștină așezată pe malurile Dunării, care în antichitate se numea ”Almyra”.

Sfântul Ilie – 20 iulie, cruce roșie

El a trăit în Regatul de Nord al lui Israel, în vremea regelui Ahab. A fost fiul preotului Sovac din Tesvi, neamul lui Aaron, trăind cu mai bine de 800 de ani înainte de Iisus Hristos. Acesta a fost ales de Dumnezeu să îl certe aspru pe regele Ahab care se închina la idolul Baal. A înfăptuit mai multe minuni în timpul vieții sale.

Pentru a vedea toate sărbătorile din calendarul creștin ortodox al lunii iulie 2021, poți vizualiza galeria foto, acolo unde poți să și descarci imaginile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI