Calcul medie admitere liceu 2022. Cum se va face repartizarea elevilor

Calcul medie admitere liceu 2022. Cum se va face repartizarea elevilor
Formula de calcul pentru admiterea la liceu 2022

Calcul medie admitere la liceu 2022. Terminarea clasei a VIII-a poate reprezenta un mare stres pentru elevi, deoarece trebuie să aleagă profilul pe care doresc să-l urmeze în cei patru ani de liceu. O notă mare le poate asigura un loc bun la mate-info sau filologie, în funcție de preferințe. Pentru a-ți face o idee despre cum se calculează media de admitere, aruncă o privire pe acești pași.

Calcul admitere liceu 2022. Tot ce trebuie să știi

Admiterea la liceu este un moment foarte important pentru elevi și părinți. Absolvenții de clasa a VIII-a au posibilitatea să opteze pentru profilul dorit, dar repartizarea se face în funcție de medii. Cine a învățat bine în toți anii de generală și a luat note mari la evaluarea națională își poate vedea visul împlinit. Prin urmare, este esențial să știi cum se calculează media de admitere la liceu în 2022.

Detalii importante pentru absolvenții de clasa a VIII-a

Așadar, calculul mediei de admitere la liceu 2022 este următorul: MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN, unde MA reprezintă media de admitere; ABS înseamnă media generală de absolvire a claselor V – VIII și EN = media generală obținută la evaluarea națională. Un alt lucru important pe care trebuie să-l știi este cum se completează fișa pentru repartizarea computerizată.

Repartizarea la liceu în 2022, în funcție de media de admitere și opțiunile exprimate

Fiecare specializare aleasă de elevi are un cod unic, pe care îl află la școală. Aceștia trebuie să completeze codurile profilului pentru care optează, în ordinea preferințelor. Ulterior, repartizarea se va face în funcție de media de admitere și de opțiunile exprimate.

Pentru a înțelege mai bine algoritmul de repartizare la liceu în 2022, iată câteva situații. Să presupunem că ai media 10. Ești cel mai bun din județ, deci vei fi repartizat primul, adică la prima ta opțiune. Un elev cu media 9, care are note mai mari în fața lui, va fi repartizat în funcție de mediile mai mari. În cazul celor cu media 8, dacă la prima opțiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari, aceștia vor fi repartizați la a doua opțiune. Ori se verifică a treia opțiune de pe fișă și următoarele, până la găsirea unor locuri libere. Trebuie menționat că nu se poate întâmplă ca „locul tău” să fie ocupat de către cineva cu medie mai mică decât a ta, pentru că tu ești repartizat înaintea lui. Ai înțeles ideea cum se face admiterea la liceu?

Calcul admitere liceu 2022. Formula pe care trebuie să o reții

Să presupunem că ai media de admitere 8.93 și profilul mate-fizică pe locul doi în fișa de opțiuni, iar un alt elev are media de admitere 8.91 și același profil pe locul 1 în fișa de opțiuni. Cum se procedează în această situație? Ei bine, ai prioritate la repartizarea optată, având media mai mare decât candidatul tău. Acum, că știi toate aceste detalii cheie, nu va trebui să-ți faci griji că greșești formula de calcul pentru admiterea la liceu: MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN. MA este media de admitere; ABS înseamnă media generală de absolvire a claselor V – VIII și EN reprezintă media generală obținută la evaluarea națională.