23 iun. 2022 | 14:39

Calcul medie admitere liceu 2022. Cum se va face repartizarea elevilor

Evaluare Națională 2022
Calcul medie admitere liceu 2022. Cum se va face repartizarea elevilor
Formula de calcul pentru admiterea la liceu 2022

Calcul medie admitere la liceu 2022. Terminarea clasei a VIII-a poate reprezenta un mare stres pentru elevi, deoarece trebuie să aleagă profilul pe care doresc să-l urmeze în cei patru ani de liceu. O notă mare le poate asigura un loc bun la mate-info sau filologie, în funcție de preferințe. Pentru a-ți face o idee despre cum se calculează media de admitere, aruncă o privire pe acești pași.

Calcul admitere liceu 2022. Tot ce trebuie să știi

Admiterea la liceu este un moment foarte important pentru elevi și părinți. Absolvenții de clasa a VIII-a au posibilitatea să opteze pentru profilul dorit, dar repartizarea se face în funcție de medii. Cine a învățat bine în toți anii de generală și a luat note mari la evaluarea națională își poate vedea visul împlinit. Prin urmare, este esențial să știi cum se calculează media de admitere la liceu în 2022.

Detalii importante pentru absolvenții de clasa a VIII-a

Așadar, calculul mediei de admitere la liceu 2022 este următorul: MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN, unde MA reprezintă media de admitere; ABS înseamnă media generală de absolvire a claselor V – VIII și EN = media generală obținută la evaluarea națională. Un alt lucru important pe care trebuie să-l știi este cum se completează fișa pentru repartizarea computerizată.

Repartizarea la liceu în 2022, în funcție de media de admitere și opțiunile exprimate

Fiecare specializare aleasă de elevi are un cod unic, pe care îl află la școală. Aceștia trebuie să completeze codurile profilului pentru care optează, în ordinea preferințelor. Ulterior, repartizarea se va face în funcție de media de admitere și de opțiunile exprimate.

Pentru a înțelege mai bine algoritmul de repartizare la liceu în 2022, iată câteva situații. Să presupunem că ai media 10. Ești cel mai bun din județ, deci vei fi repartizat primul, adică la prima ta opțiune. Un elev cu media 9, care are note mai mari în fața lui, va fi repartizat în funcție de mediile mai mari. În cazul celor cu media 8, dacă la prima opțiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari, aceștia vor fi repartizați la a doua opțiune. Ori se verifică a treia opțiune de pe fișă și următoarele, până la găsirea unor locuri libere. Trebuie menționat că nu se poate întâmplă ca „locul tău” să fie ocupat de către cineva cu medie mai mică decât a ta, pentru că tu ești repartizat înaintea lui. Ai înțeles ideea cum se face admiterea la liceu?

Calcul admitere liceu 2022. Formula pe care trebuie să o reții

Să presupunem că ai media de admitere 8.93 și profilul mate-fizică pe locul doi în fișa de opțiuni, iar un alt elev are media de admitere 8.91 și același profil pe locul 1 în fișa de opțiuni. Cum se procedează în această situație? Ei bine, ai prioritate la repartizarea optată, având media mai mare decât candidatul tău. Acum, că știi toate aceste detalii cheie, nu va trebui să-ți faci griji că greșești formula de calcul pentru admiterea la liceu: MA= 0,2 × ABS + 0,8 × EN. MA este media de admitere; ABS înseamnă media generală de absolvire a claselor V – VIII și EN reprezintă media generală obținută la evaluarea națională.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro