Câinele tău se învârte în jurul cozii? Ce înseamnă şi la ce trebuie să fii atent

de: Mariana Olteanu
26 09. 2023

Anumite gesturi ale animalelor de companie ne pot pune pe gânduri. Spre exemplu, foarte mulți stăpâni se întreabă de ce câinii se învârt pe loc înainte să doarmă. Acest gest poate spune o mulțime de lucruri despre animalul tău de companie.

Motivul pentru care câinele se învârte în jurul cozii

Înainte să adoarmă, foarte mulți căței obișnuiesc să se învârtă în jurul cozii. Se pare că acest obicei este unul vechi, moștenit de la strămoșii lor. În urmă cu sute de ani, cățeii obișnuiau să se învârtă în jurul cozii pentru a se asugura că nu există insecte sau șerpi în locul în care urmau să doarmă. La acel moment, acest obicei era unul foarte important, fără de care nu puteau supraviețui.

De asemenea, câinii recurgeau la acest gest pentru a le arăta altor animale că locul este marcat. Totodată, specialiștii mai iau în calcul și alt motiv. Potrivit acestora, micile patrupede aplează la acest gest pentru a testa nivelul de comfort al locului unde urmează să se odihnească.

Citește și: Ce înseamnă când pisica ta dă din coadă. Aşa se simte animalul, de fapt

Ce-i face pe câini să ofteze?

Însă, acesta nu este singurul gest care le ridică stăpânilor semne de întrebare. Se pare că, din când în când, câinii oftează. Acest gest are un rol benefic. Potrivit specialiștilor, câinii se eliberează de stresul acumulat pe parcursul zilei.

De multe ori, câinele recurge la acest gest și în momentul în care vrea să-ți atragă atenția. Micul patruped dorește prin această metodă să obțină o mângâiere pe burtă sau pe cap.

Citește și: De ce stau câinii cu capul înclinat. Ce vor să transmită, de fapt. Semnificația acestui gest

De ce stau câinii cu capul înclinat?

Un alt obicei care-i determină pe stăpâni să-și pună întrebări este și înclinarea capului. Se pare că, patrupezii recurg la acest obicei ca să determine mai bine de unde vine un sunet. În ciuda faptului că sunt capabili să audă o gamă incredibilă de frecvențe, câinii nu pot localiza sursa unui sunet la fel de bine ca oamenii.

Însă, în momentul în care câinele înclină capul atunci când stăpânul stă în fața lui, poate avea o altă semnificație. Experții sunt de părere că în acele situații, câinii încearcă, probabil, să se concentreze asupra informației.

Citește și: Ce visează pisicile și câinii, de fapt. Descoperirea uimitoare făcută de oamenii de știință