Cafeaua pe care o bea Patriarhul Daniel, un lux. Cât costă 100 de grame, mulţi români se vor revolta

de: Sabina Anastasia
21 02. 2023

Cafeaua pe care o bea Patriarhul Daniel, un lux. Dezvăluirea a fost făcută de către cel mai cunoscut cafegiu din București, care a explicat că există două tipuri de băutură: cafeaua lui Dumnezeu și cafeaua Diavolului. Află în rândurile de mai jos cât costă 100 de grame din sortimentul consumat de Preafericitul Părinte. Prețul nu este deloc mic.

Cafeaua pe care o bea Patriarhul Daniel, un lux

Patriarhul Daniel, adevărul despre produsele pe care le consumă. Preafericitul Părinte are multă grijă la starea sa de sănătate, după cum se poate deduce dintr-o serie de declarații făcute de cel mai cunoscut cafegiu din București. Gheorghe Florescu, pe numele său, a spus toate secretele despre cafeaua pe care o consumă Patriarhul României.

Preafericitul Părinte nu bea orice tip de cafea, ci un sortiment foarte aromat, crescut la altitudine. Informația a fost făcută publică de către Gheorghe Florescu în cadrul unui comentariu privind procesiunea religioasă de la Putna, la care patriarhi, mitropoliți, precum și episcopi au fost prezenți și au băut cafea.

Celebrul cafegiu din Capitală ar fi fost contactat de către un Vicar Patriarhal pentru a solicita prepararea unui tip specific de cafea pentru procesiunea de la Putna. Potrivit protocolului religios, singura cafea acceptată la eveniment este cafeaua Divin. Aceasta este băutura consumată de Patriarhul Daniel – și nu numai. Chiar și Starețul Mănăstirii Putna o preferă.

„Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea. (…) Patriarhul bea cafea Divin”, a spus Gheorghe Florescu.

Cât costă 100 de grame de Cafea Divin

Cel mai cunoscut cafegiu din București a explicat, într-o intervenție la podcastul Avangarda, că există două tipuri de cafea: cafeaua lui Dumnezeu (cafeaua arabica) și cafeaua Diavolului (cafeaua robusta). Aceasta din urmă este de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica, potrivit lui Gheorghe Florescu.

Cafeaua Diavolului nu are niciun fel de aromă, în comparație cu cafeaua lui Dumnezeu. Mai mult decât atât, este foarte tare. Potrivit lui Gheorghe Florescu, cafeaua Diavolului este de cinci ori mai intensă decât cafeaua lui Dumnezeu.

„Din 100 kg de cafea produsă, 70% este cafea arabica, 30% este cafeaua robusta. Deci mai jos, din punctul de vedere al producției. Cafeaua arabica – aici e bomba – doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70%, doar 10% e selecționată. Cafeaua care inundă piața e neselecționată. Nu e aleasă! Nu au, se face manual”, a mai spus Gheorghe Florescu.

Cafeaua Divin nu este accesibilă oricui, ci mai degrabă reprezintă un lux. Băutura este preparată din trei tipuri de cafele rare, care cresc la altitudine, în trei dintre zonele cele mai propice creșterii cafelei de pe glob. Aroma sa este foarte intensă și are o notă ușor exotică. Este 100% arabica, iar 100 de grame de acest sortiment de cafea costă nu mai puțin de 45, 99 lei.