09 oct. 2024 | 14:38

Butonul util al mașinii de spălat care ucide bacteriile. Hainele tale vor fi mereu curate, un tehnician l-a dezvăluit

Utile
Butonul util al mașinii de spălat care ucide bacteriile. Hainele tale vor fi mereu curate, un tehnician l-a dezvăluit
Butonul util al mașinii de spălat care ucide bacteriile. Hainele tale vor fi mereu curate, un tehnician l-a dezvăluit

Când vine vorba de curățarea hainelor și menținerea igienei, mașina de spălat joacă un rol esențial în viața noastră de zi cu zi. Însă puțini dintre noi știm că, dincolo de funcțiile obișnuite pe care le folosim frecvent, există un buton secret la multe mașini de spălat, care poate face minuni în lupta împotriva bacteriilor. Un tehnician a dezvăluit că acest buton este cheia pentru a obține haine impecabil de curate și pentru a menține mașina de spălat funcțională mai mult timp.

Butonul care ajută la eliminarea bacteriilor

Multe mașini de spălat moderne sunt echipate cu un program special care crește temperatura apei până la 60°C sau mai mult, în timpul spălării. Această funcție, adesea activată printr-un buton dedicat sau selectarea unui program specific, este esențială pentru eliminarea bacteriilor și a altor microorganisme dăunătoare. Deși programele standard la temperaturi de 30°C sau 40°C sunt suficiente pentru curățarea normală a hainelor, temperaturile mai ridicate sunt necesare atunci când vrei să asiguri o igienizare completă.

Bacteriile pot supraviețui la temperaturi joase, iar acest lucru poate fi o problemă mai ales pentru articolele de îmbrăcăminte precum lenjeria de pat, prosoapele sau hainele sport, care vin în contact direct cu pielea. Folosirea acestui buton ”secret” poate face diferența, asigurându-te că hainele tale sunt nu doar curate, ci și igienizate.

Pe lângă activarea programului de temperatură ridicată pentru eliminarea bacteriilor, există și alte trucuri simple care te pot ajuta să optimizezi performanța mașinii de spălat și să economisești energie.

Trucuri de care să ții cont atunci când speli rufe

Spală la temperaturi mai joase, unde este posibil. Deși este necesar să folosești temperatura de 60°C pentru anumite articole, pentru majoritatea hainelor de zi cu zi, spălarea la 30°C sau 40°C este suficientă. Acest lucru nu doar că îți va proteja hainele, dar va reduce și consumul de energie electrică.

Încărcă mașina la capacitate maximă: Așteaptă până ai suficientă rufe pentru a umple mașina de spălat înainte de a începe un ciclu de spălare. Aceasta este o modalitate eficientă de a economisi apă și energie. O mașină de spălat plină este mai eficientă decât spălarea de mici încărcături, iar acest lucru se va reflecta în facturile tale de utilități.

Folosește funcția de pornire întârziată: Dacă beneficiezi de o tarifare variabilă la energia electrică în funcție de intervale orare, este recomandat să programezi mașina de spălat pentru a funcționa atunci când energia este mai ieftină. Majoritatea mașinilor de spălat moderne au o funcție de pornire întârziată care îți permite să setezi ora la care să înceapă ciclul de spălare.

Utilizează detergentul în mod corect: Evită să pui mai mult detergent decât este necesar. În cantități mari, detergentul poate lăsa reziduuri pe haine și în interiorul mașinii, afectând performanța acesteia pe termen lung. Urmează indicațiile producătorului pentru a folosi doar cantitatea recomandată.

Alege programul potrivit pentru fiecare tip de haine: În funcție de gradul de murdărie și de tipul de țesătură, alege programul corespunzător. Spălarea hainelor delicate la un program mai agresiv sau utilizarea unei temperaturi nepotrivite pot deteriora țesăturile.

 

Parteneri
De ce s-ar fi despărțit Monica Bîrlădeanu și Bobby Păunescu. Totul a ieșit la iveală acum
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Primele imagini de la evenimentul în care Michael Schumacher a apărut public, după accidentul din 2013 / Foto
Unica.ro
Cine este bruneta care i a pus capac lui Alex Bodi. Este singura femeie pe care o urmărește
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
Nunțile vor fi interzise după ora 1! Se dă interzis: Să fie ora la care se închide orice eveniment
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
CIOLACU DEMISIONEAZĂ! PREMIERUL ROMÂNIEI A ANUNȚAT: CATEGORIC!
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ispita Maria Tebieș, o ispită și în relația dintre Jador și Oana Ciocan. Ce a declarat bruneta de la Insula Iubirii sezonul 8
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro