Butonul secret de pe cheile multor mașini. Detaliul de care șoferii nu aveau habar

de: Sabina Anastasia
10 06. 2023

Sistemul de deschidere de la distanță a autoturismului ascunde și unele trucuri despre care probabil nu știai. Ai auzit despre butonul secret de pe cheile multor mașini, cu care poți accesa funcții utile? În funcție de modul în care manipulezi cheile de la mașină, poți obține diverse rezultate. Despre multe dintre acestea, majoritatea șoferilor nici nu au habar.

Butonul secret de pe cheile multor mașini

În ultimii ani de zile, sistemul de deschidere a mașinilor a evoluat, la fel cum s-a întâmplat și cu autovehiculele propriu-zise. Astfel, de la cheile care trebuiau să fie introduse în portiera autoturismului, pe vremuri, pentru a-l putea debloca, astăzi este suficient să folosești chei cu sistem de deschidere de la distanță.

Cheile pe care le folosești și tu astăzi nu presupun efectuarea unor eforturi mari pentru manipularea autoturismului. Poți deschide sau închide mașina de la distanță, prin simpla apăsare a unui buton. Cu toate că procesul de manevrare a unei mașini a fost facilitat, majoritatea șoferilor nu știu ce secrete ascund cheile, de fapt.

Cu ajutorul butoanelor de la cheile de la mașină poți accesa funcții secrete, care de mulți sunt trecute cu vederea, însă care s-au dovedit a fi utile. Iată ce caracteristici suplimentare ascund cheile autoturismului tău!

Funcțiile cu pricina nu sunt un mister, ele fiind expuse și în cartea de instrucțiuni a autoturismului. Cu toate acestea, foarte puțini români obișnuiesc să o citească. Știai că, dacă ții apăsat butonul de deblocare a mașinii de pe chei, timp de câteva secunde, vei deschide simultan toate geamurile? Această funcție este foarte utilă în lunile de vară, dacă vrei să aerisești mașina înainte de a urca în ea și a te deplasa în diverse locuri.

Ce funcții poți accesa cu cheile mașinii

Pe de altă parte, dacă apeși butonul de închidere al mașinii timp de cinci secunde, toate geamurile se vor închide. Te poți asigura, astfel, că în momentul în care ieși din autoturism, toate geamurile rămân închise.

În cazul în care apeși simultan butonul de blocare a mașinii și butonul de deblocare, vei obține un alt rezultat: se deschide doar ușa din dreptul șoferului mașinii.

În altă ordine de idei, există un truc pe care îl poți pune în aplicare, când vine vorba despre autoturismul personal, care are legătură tot cu cheile mașinii. În perioada verii, mulți șoferi sennalează furturi de autoturisme. Una dintre tehnicile folosite de infractori are de-a face cu undele electromagnetice emise de cheile de la mașină.

Undele electromagnetice emise de chei pot fi identificate în momentul în care un șofer închide autoturismul, printr-un senzor de semnal, folosit pentru a intercepta și descifra codul. Odată intrat în posesia lui, infractorul îl poate replica pentru a fura mașina. Pentru a evita o astfel de situație, este bine să ții cheile de la mașină înfășurate într-o folie de aluminiu. Aceasta acționează ca o barieră de protecție care împiedică replicarea undelor electromagnetice.