06 apr. 2023 | 20:04

Butonul secret de la cuptorul cu microunde. Detaliul de care sigur nu aveai habar

Diverse
Butonul secret de la cuptorul cu microunde. Detaliul de care sigur nu aveai habar
Butonul secret de la cuptorul cu microunde. Detaliul de care sigur nu aveai habar

În ciuda faptului că vestitul cuptor cu microunde este unul dintre cele mai folosite aparate din casă, există câteva lucruri despre el pe care nu le știai despre el, precum un buton secret pe care l-a dezvăluit cunoscutul bucătar José Andrés. Unde se află și la ce folosește.

Cum poți găti omletă în cuptorul cu microunde

La primele ore ale dimineții, când simți că îți este foame și ai nevoie de un preparat copios, care să-ți dea energie pentru toată ziua, cel mai indicat ar fi să faci o omletă. Cu toate acestea, știai că poți să

O publicație spaniolă a împărtășit o rețetă de-a chefului bucătar José Andrés, ce presupune să pregătești o omletă în doar două minute, la cuptorul cu microunde. Deși pare greu de crezut, este adevărat, spun gospodinele.

Tot ce trebuie să faci este să bați ouăle într-un bol, peste care vei adăuga puțin ulei, sare și piper, după gust. În cazul în care preferi să experimentezi mai mult, poți pune câteva bucăți de bacon, brânză sau frunze de pătrunjel în omleta ta.

Bucătarul îți recomandă să adăugi o lingură de maioneză, deși acest lucru este opțional. Mai departe este important să bați ouăle cu maioneza, înainte de a adăuga restul ingredientelor.

Mai departe, vei lua un bol adânc în care vei turna amestecul și-l vei introduce în cuptorul cu microunde. Ouăle bătute se vor scufunda foarte bine în ulei, pentru ca amestecul să nu se lipească.

În continuare vei programa cuptorul cu microunde la putere maximă, pentru două minute, iar preparatul tău va fi gata. Va avea un gust delicios.

Pe lângă pregătirea unei omlete în timp record, cuptorul cu microunde este util și pentru multe alte lucruri.

Este la fel de simplu să tai capetele unei cepe și să o pui la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde la putere maximă. După ce o vei scoate din aparat, o vei putea toca fără să verși lacrimi.

Citește și Produsele pe care să nu le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde. E mare pericol

Cum cureți cuptorul cu microunde cu zeamă de lămâie

Cartofii prăjiți tind să rânceze după câteva zile, mai ales dacă nu sigilezi bine punga în care vin. Ei bine, pentru a rezolva această problemă, cartofii se învelesc într-un șervețel de hârtie și se încălzesc timp de 15 secunde la cuptorul cu microunde. Își vor recăpăta textura crocantă ca prin farmec.

Desigur, așa cum procedezi și cu alte aparate, este foarte important să cureți frecvent cuptorul cu microunde. Iată cel mai tare truc în acest sens.

Tot ce trebuie să faci este să umpli un vas cu apă și sucul de la o jumătate de lămâie. Pune vasul în cuptorul cu microunde si încălzește-l timp de trei minute la putere maximă.

Apoi trebuie să aștepți încă cinci minute înainte de a deschide ușa. Aparatul va fi curățat și dezinfectat, în același timp.

Citește și Electrocasnicul mic care consumă mult curent. Aşa plăteşti în plus, şi tu îl ţii mereu în priză

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
A murit un cunoscut milionar român. Om de afaceri controversat
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Ungurii voiau să îngenuncheze Transilvania. Ce plănuia Ungaria în inima României
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
PENSIILE se MAJOREAZĂ din NOU de la 1 IANUARIE! BOLOȘ a anunțat: FONDURILE au FOST ASIGURATE
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro