31 ian. 2024 | 13:02

Butonul de la toaletă care te scapă de bacterii. Mulţi habar nu au de el, e foarte util

Diverse
Butonul de la toaletă care te scapă de bacterii. Mulţi habar nu au de el, e foarte util
Butonul de la toaletă care te scapă de bacterii. Mulţi habar nu au de el, e foarte util

Te-a întrebat vreodată cât de des trebuie curățată toaleta? Află că este absolut necesar să te ocupi serios de îngrijirea acesteia, pentru că este o bună prietenă a microbilor. Există, de altfel, și un buton-secret care te poate scăpa de bacterii. Mulți nu au habar de el, dar este foarte util.

Butonul secret de la toaletă, care te scapă de microbi

Curățarea băii nu este niciodată o sarcină plăcută, dar există multe trucuri la care puteți apela pentru a o face mai ușoară. Toaletele trebuie curățate cel puțin o dată pe săptămână, deoarece bacteriile pot supraviețui pe suprafețele băii foarte mult.

Acești germeni pot face ravagii pentru sănătatea ta, punându-te în pericol de apariție a diferitelor boli. Totuși, dacă te concentrezi pe igienă și ești atent, reușești să eviți complicațiile atât pentru tine, cât și pentru ceilalți membri ai familiei.

„Curățarea băii, în special a toaletei, este cu adevărat importantă, deoarece aceasta este o zonă în care acumularea în exces de murdărie și bacterii poate fi cea mai comună și cea mai inestetică”, spune un specialist în domeniu.

Vezi și: Amestecul puternic care te scapă de petele neplăcute din baie. Produsele costă sub 10 lei

Totuși, specialistul spune că trebuie să scoatem capacul de toaletă cât mai des și la fel și scaunul în sine, dacă vrem să curățăm perfect această zonă. Aici ai nevoie, însă, de un buton ascuns, la care să apelezi ori de câte ori ai nevoie.

Nancy a dezvăluit că cea mai bună modalitate de a găsi butonul „ascuns”, care se află pe majoritatea toaletelor moderne, este să ridicăm capacul și îl vom vedea. Acestea se numesc balamale cu eliberare rapidă, iar apăsarea butonului vă va permite să ridicați scaunul de toaletă foarte ușor.

Cum curățăm eficient toaleta

Alegeți o soluție de curățat puternică, care să conțină agenți antibacterieni și să dizolve depunerile de calcar. Există pe piață numeroase produse specializate pentru curățarea toaletei, sau puteți opta pentru variante ecologice, cum ar fi amestecul de oțet alb și bicarbonat de sodiu.

Te-ar putea interesa și: Parfumul cu bicarbonat de sodiu care te scapă de mirosurile neplăcute din baie. Îţi vei impresiona invitaţii de Crăciun

Turnați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în toaletă și lăsați-l să acționeze timp de 10-15 minute. Apoi adăugați o jumătate de cană de oțet alb și frecați cu o perie de toaletă. Această combinație nu doar că curăță, dar și neutralizează mirosurile neplăcute.

Igiena periei de toaletă este la fel de importantă precum curățarea toaletei în sine. După fiecare utilizare, clătiți peria în apă curgătoare și lăsați-o să se usuce. Periodic, înmuiați peria într-o soluție de apă și oțet sau clor pentru a ucide bacteriile.

Utilizați un burete dedicat doar curățării toaletei pentru a evita contaminarea cu alte suprafețe. Acesta poate fi înmuiat în soluția de curățat și apoi folosit pentru a freca toaleta.

Adăugați câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai în soluția de curățat pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice. Încercați să acoperiți suprafața toaletei cu o folie de aluminiu înainte de a turna soluția de curățat. Acest truc simplu poate spori eficiența soluției, iar reziduurile de calcar vor fi mai ușor de îndepărtat.

Pentru a evita acumularea de murdărie și calcar, curățați toaleta regulat, cel puțin o dată pe săptămână. Această practică va face ca procesul de curățare să fie mai ușor și va menține toaleta într-o stare igienică optimă.

Cum elimini mirosul neplăcut din baie

Un prim pas esențial pentru eliminarea mirosurilor neplăcute este asigurarea unei bune ventilări a băii. Deschideți ferestrele sau porniți ventilatorul pentru a permite circulația aerului proaspăt și eliminarea vaporilor de apă care pot contribui la mirosuri neplăcute.

Curățarea regulată a băii este crucială pentru menținerea unui mediu igienic și proaspăt. Îndepărtați resturile organice, ștergeți suprafețele și curățați chiuveta și toaleta folosind produse de curățare non-toxice pentru a evita mirosurile chimice persistente.

Înlocuiți odorizantele chimice cu opțiuni naturale precum lămâie, mentă sau lavandă. Puteți folosi uleiuri esențiale sau să amplasați felii de lămâie în baie pentru a oferi un miros proaspăt și plăcut.

Amestecați bicarbonat de sodiu cu oțet și turnați amestecul în chiuvetă sau toaletă. Această combinație fizică poate ajuta la descompunerea reziduurilor și neutralizarea mirosurilor neplăcute.

Te-ar putea interesa și: Ce este regula de 5 ani de curățenie. Așa îți vei transforma locuința într-un spațiu organizat

Coșul de gunoi poate fi o sursă majoră de mirosuri neplăcute. Curățați-l și dezinfectați-l regulat, iar dacă este posibil, utilizați saci de gunoi cu caracteristici anti-miros.

Plantele nu numai că adaugă un element decorativ în baie, dar și absorb mirosurile și îmbunătățesc calitatea aerului. Plantele precum feriga sau lăstărișul de bambus sunt opțiuni excelente.

Cărbunele activ are proprietăți absorbante puternice și poate ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute. Puteți plasa saculeți cu cărbune activ în diferite zone ale băii pentru a absorbi mirosurile nedorite.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Învârtită cu mac. Desertul pregătit de gospodinele din Bucovina
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Lege deja data pentru TOATĂ ROMÂNIA. Aproape nimeni nu știe că ESTE obligatorie
Capital.ro
Cum se circulă corect pe autostradă. Titi Aur: "Așa trebuie circulat în condiții normale și corecte și legale și defensive și de bun simț"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Se ÎNGHEAȚĂ SALARIILE în 2024! ȘOC TOTAL în ROMÂNIA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro