17 apr. 2024 | 20:06

Butonul de la ferestrele de termopan pe care trebuie să îl apeși primăvara. Așa scapi de multe probleme, tu știai de el?

Diverse
Butonul de la ferestrele de termopan pe care trebuie să îl apeși primăvara. Așa scapi de multe probleme, tu știai de el?
Cum trebuie să reglați ferestrele termopan

Temperaturile au crescut, iar de acum vom deschide geamurile mult mai des. Poate că nu multă lume știe, dar există un anumit buton pe care trebuie să îl apăsăm atunci când sezonul cald vine. Tu știai de el?

Cum reglezi termopanele primăvara

Dacă aveți geamuri termopan, cel mai probabil tâmplarii v-au spus de acest buton, dar dacă nu au făcut-o sau ați uitat, este bine de știut că termopanele trebuie trecute în regim de iarnă sau vară.

De-a lungul timpului, ferestrele cu geam termopan se lasă și au nevoie de intervenție pentru a nu se strica. În cazul în care ați observat că acestea nu se mai închid ca și atunci când au fost proaspăt montate sau că simțiți cum intră aerul în casă, înseamnă că trebuie să fie reglate.

Din fericire, procesul este destul de simplu și îl poți efectua și singur. Tot ce trebuie să faci este să cauți bulbul de pe marginea ferestrei, iar mai apoi, cu ajutorul unei șurubelnițe, să încerci să-l strângi. Această operațiune trebuie făcută la toate geamurile

Reglarea termopanelor în funcție de anotimp

Din același loc poți regla termopanele pentru vară sau iarnă, lucru indicat de specialiștii în domeniu. În cazul în care le lași mereu în regim de iarnă, atunci se va forma o presiune ridicată.

Acest lucru poate afecta cauciucul de izolare, ceea ce înseamnă că se va degrada mult mai repede. De asemenea, poți veridica și garniturile ferestrelor, deoarece dacă sunt uzate, pot duce la probleme mult mai grave.

Curenții de aer, frigul și chiar și apa în unele cazuri pot pătrunde în casă. Trebuie să știți că garniturile se uzează în timp, iar ele trebuie schimbate. Să nu uităm de balamale. Și ele au nevoie de îngrijire.

Din balamale poți regla ferestrele pe verticală și orizontală, lucru valabil și pentru ferestrele oscilobatante.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A început aplicarea noii legi
Capital.ro
Horoscop 1 mai 2024. Fecioarele au întâlniri romantice neaşteptate, Săgetătorii au câştiguri nesperate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Ce e INTERZIS să facă în MARȚEA MARE din Săptămâna Patimilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro