Bunicuța canibală sau monstrul care făcea din sângele victimelor prăjituri

Bunicuța canibală sau monstrul care făcea din sângele victimelor prăjituri

Din 1939 până în 1940, italianca Leonarda Cianciulli a ucis cu toporul trei femei şi le-a folosit trupurile şi sângele în săpunuri şi în fursecuri. Pe acestea din urmă, le-a servit, mai apoi, vecinilor şi prietenilor care o vizitau.

Fire extrem de superstiţioasă şi obsedată de gândul că odraslele sale sunt în pericol, Cianciulli avea convingerea că doar sacrificiul uman îi va proteja copiii.

Leonarda Cianciulli s-a născut în 1894 și avut o viață plină de încercări. Viața ei a luat o turnură nefastă încă din adolescență, când a încercat de două ori să se sinucidă. În 1917, s-a căsătorit cu un funcționar. Părinții ei nu au fost de acord cu căsătoria, crezând că fiica lor merita un soț mai respectabil.

Superstițioasă din fire, Leonarda Cianciulli credea cu tărie că, atunci când s-a căsătorit, mama ei a blestemat-o să aibă parte de o viață nenorocită.

La zece ani de la mariaj, în 1927, soțul ei a fost închis pentru fraudă. Trei ani mai târziu, casa în care locuia a fost distrusă de un cutremur.

Cum o nenorocire nu vine niciodată singură, 13 din cei 17 copii ai Leonardei Cianciulli au murit înainte de a împlini 10 ani. Speriată și confuză, Leonarda Cianciulli a apelat la serviciile unei vrăjitoare, pentru a vedea ce-i mai poate rezerva destinul.

Vrăjitoarea a făcut-o să creadă și mai mult în blesteme.

În 1939, fiul ei, Giuseppe, i-a spus că avea să se înroleze în armata italiană. Speriată de turnura pe care o luaseră lucrurile în acea perioadă, Leonarda a recurs la singurul lucru care credea că îl va păstra pe fiul ei în siguranță: sacrificiul uman.

Victima aleasă era o femeie singură, pe nume Faustina Setti. A invitat-o pe femeie la ea, sub pretextul că îi va găsi un soț. A convins-o să scrie familiei, pentru a-i anunța că pleacă în străinătate pentru a se întâlni cu viitorul ei soț. Apoi, a amețit-o cu vin amestecat cu somnifere și a ucis-o cu un topor.

Cianciulli a tăiat-o pe Setti în nouă bucăți și i-a adunat sângele într-un vas. Corpul victimei l-a dizolvat cu soda caustică, iar sângele coagulat l-a uscat în cuptor, l-a amestecat cu făină, zahăr, ciocolată, lapte și ouă, precum și cu puțină margarină.

A făcut multe prăjituri pentru ceai crocante și le-a servit celor care veneau în vizită precum și copiilor ei

Leonarda Cianciulli nu s-a putut opri la o singură victimă. După uciderea lui Setti, aceasta a găsit o altă victimă: Francesca Soavi. Cam după același model : singură fără familie. A avut aceeași soartă ca Setti.

Cea de-a treia victimă, Virginia Cacioppo, era o soprană cunoscută. Cianciulli i-a promis un angajament din partea unui impresar din Florența. De data aceasta, criminala a topit carnea victimei și a transformat-o în săpun.

Sângele închegat a fost folosit tot la prăjituri. Dar de această dată îi scăpase ceva. Ultima victimă avea rude, iar între ele și o cumnată foarte băgăcioasă, care a raportat dispariția victimei la poliție.

Autoritățile au început s-o investigheze pe Cianciulli. În cele din urmă criminala a fost arestată. A fost găsită vinovată și a primit o condamnare de 30 de ani în închisoare și trei ani într-un azil pentru criminali.

În 1970, în timp ce se afla în azil, Leonarda Cianciulli a murit de hemoragie intracraniană. Avea aproape 80 de ani, iar cadavrul ei a fost dus familiei pentru înmormântare.

Obiectele folosite de ea, inclusiv oala în care și-a fiert victimele, au fost donate Muzeului de Criminologie din Roma, Italia. Astăzi, vizitatorii pot vedea colecția ei de topoare și vasul pe care l-a folosit pentru a fierbe ființe umane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI