Bulgarii ne-au făcut de râs în Europa. Ce a anunțat acum șefa FMI, Kristalina Georgieva

de: Redacția
27 01. 2020

Bulgaria va putea adopta moneda euro im 2023, după ce o să intre in „sala de așteptare” din zona euro.

 

Bulgarii ne-au făcut de râs în Europa

Din 2007 Bulgaria este membră a Uniunii Europene sperând să se alăture mecanismului ERM-2 ce prevede intrarea in zona euro pana la finalul lunii aprilie si adoptarea euro in 2023

Bulgaria unul dintre cele mai sărace si corupte state membre ale Uniunii Europene, cu toate acestea moneda LEVA legata deja de euro îndeplinește deja condițiile și criiterile de adoptare a monedei unice cu datorii și finanțe reduse.

Ce a anunțat acum șefa FMI, Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva de origine bulgară a anunțat că adoptarea monedei euro va fi foarte benefica pentru țară crescând securitatea monetară și o va proteja de incertitudinile globale.

Bulgaria în ansamblu stă foarte bine. Există două bănci care au avut probleme, dar lucrează la ele și nu văd probleme”, a spus Georgieva.

Georgieva a mai declarat că Christine Lagarde președintele Băncii Centrale „vede foarte pozitiv” intrarea in zona euro a Bulgariei și a anunțat la Forumul Economic Mondial de la Davos că „se pare că bulgara va fi vorbită curând în sala unde au loc întâlnirile zonei euro” potrivit Digi24

Bulgarii ne-au făcut de râs în Europa. Ce a anunțat acum șefa FMI, Kristalina Georgieva

Adoptarea monedei Euro in România

Cat despre adoptarea Euro în România este înscrisă în rândul statelor membre ale Uniunii Europene care au obligația de a adopta moneda euro ceea ce înseamnă practic participarea cu drepturi depline Uniunea economică și Monetară.

Astfel că în perioada de adoptare a monedei unice economia naţională trebuie să parcurgă ajustările necesare integrării în zona euro.

Concluzia Raportului este că prin eforturi perseverente şi solidaritate a forţelor sociale, există premise ca, la orizontul anului 2024, România să poată îndeplini cerinţele fundamentale de adoptare a monedei euro.

În cadrul BNR funcționează încă de la începutul lunii februarie 2010 comitetul de pregătire a trecerii la euro ce reprezintă un forum de dezbatere a problematicilor legate de convergenţa nominală şi reală, susținând demersurile băncii centrale în ceea ce priveşte participarea României, cu drepturi depline, la Uniunea Economică şi Monetară. potrivit BNR