București, imagini din spațiu. Cum arată Capitala văzută din sateliți VIDEO
Aceste imagini prezintă capitala României văzută din spațiu, dar și informații cu privire la anumite artere importante ori clădiri din București.
București, imagini din spațiu
ESA- Agenția Spațială Europeană a publicat un material video cu Capitala României văzută din spațiu de către cei doi sateliți ai misiunii Copernicus Sentinel 2. ESA prezintă și principalele bulevarde ale Bucureștiului, râul Dâmbovița care străbate orașul, clădirile emblematice, cum ar fi Palatul Parlamentului, parcurile și lacurile din zonă. ESA a pus la dispoziție vizitatorilor și o hartă a Capitalei care se poate descărca la mare rezoluție.
Despre București
București este capitala României și este cel mai populat oraș, dar și cel mai important centru industrial și comercial al țării. De menționat este că populația stabilă de 1.883.425 de locuitori (2011) face ca București să fie printre marile orașe ale UE. Potrivit unor estimări care iau în considerare persoanele fără domiciliu în oraș, ori în tranzit, Bucureștiul strânge zilnic peste trei milioane de oameni, doar că în viitor acest număr este estimat că o să depășească numărul de patru milioane. La acestea se mai adaugă și faptul că localitățile limitrofe orașului, care vor face parte din viitoarea Zonă Metropolitană, au o populație de aproximativ 430.000 de locuitori.
București, cel mai prosper oraș din România
Prima mențiune a Bucureștiului a fost în anul 1459, în timpul celei de-a doua domnii a lui Vlad Țepeș. În 1862, București devine capitala Principatelor Unite. De atunci, ea a suferit schimbări permanente, devenind centrul scenei artistice, culturale și mass-media românești. Arhitectura i-a adus în Belle Époque numele de „Micul Paris”. Deși clădirile și cartierele din centrul istoric au fost deteriorate ori distruse de război, cutremure și chiar și de programul lui Nicolae Ceaușescu de sistematizare, multe dintre ele au supraviețuit. În anii de după 2000, Bucureștiul a avut un boom economic și cultural.
Potrivit datelor preliminare din recensământul din anul 2011, 1.677.985 de locuitori trăiesc în limitele orașului, mai puțini față de cifra înregistrată la recensământul din 2002. Însă mediul urban se extinde dincolo de limitele Bucureștiului, mediul urban având o populație de 1,93 milioane de locuitori. Potrivit Eurostat, Bucureștiul are o zonă mai mare urbană de 2.151.880 rezidenți, însă datele neoficiale indică că populația este de peste 3 milioane de locuitori. Economic vorbind, București este orașul cel mai prosper din România, dar și este unul dintre principalele centre industriale și noduri de transport din Europa de Est. Bucureștiul, capitala României este administrată de Primăria Municipiului București și are același nivel administrativ precum județele României. De menționat este că orașul București și este împărțit în șase sectoare.