VIDEO Doctor cu aparatură de la teleshopping. Tanti Florica, falsa ginecoloagă care „tratează” oameni de 25 de ani în București

VIDEO Doctor cu aparatură de la teleshopping. Tanti Florica, falsa ginecoloagă care „tratează” oameni de 25 de ani în București
Florica Trandafir, femeia care se pretinde doctor și chiar ajută pacientele să facă chiuretaje, potrivit Recorder.ro.

București, cartierul Militari. De 25 de ani, o falsă doctoriță profesează fără probleme în Capitală. Nu a împiedicat-o nici faptul că nu a terminat studiile. Totul e acoperit de acte primite de la instituțiile statului.

Un reportaj realizat de Recorder.ro prezintă povestea Floricăi Trandafir, femeia care a dechis propria policlinică, la parterul unui bloc din cartierul Militari.

Clinica are aviz de la Ministerul Sănătății. În baza documentului, poate practica medicina generală.

Investigația jurnalistică a scos la iveală că Florica Trandafir practică medicina internă și ginecologia.

București, 2019: Cum ajungi doctor fără rezidențiat

Florica Trandafir a absolvit Facultatea de Medicină, dar fără să mai facă și rezidențiatul. Din 1994, a reușit să deschidă policlinica din sectorul 6.

De atunci, oferă conultații ginecologice dar face și chiuretaje, potrivit investigației Recorder.ro. De asemenea, pretinde că este specialist în infertilitate.

În plus, cu aparate de la teleshopping, pretinde că îi poate trata pe pacienți pentru diverse afecțiuni.

Ziariștii au inventat o problemă de infertilitate și s-au prezentat la „doctorița” Trandafir.

„Consultația a fost de fapt o discuție în care s-a lăudat cu specializarea în Germania și cu succesul pe care l-a obținut în multiple cazuri de infertilitate la pacienți din toate județele aflate în jurul Bucureștiului. Am remarcat, în special, rezolvarea unui caz în care bărbatul era infertil, iar Florica Trandafir i-a spus femeii „descurcă-te!”. Și s-a descurcat femeia: „s-a dus cu vaca pe câmp, l-a găsit pe unul și a făcut un copil”. Pentru această pălăvrăgeală, ne-a taxat cu 200 de lei și ne-a dat un bon pe care scria “consultație ginecologie”. La final, a făcut o nouă programare(…)” Recorder

Reacția „doctoriței” Trandafir

La următoarea programare, jurnaliștii i-au dezvăluit femeii cine sunt și au anunțat-o că urmează să publice un articol.

A recunoscut, spășită, că nu e medic ginecolog și a promis că va da jos pancarta din fața blocului, pe care scrie „ginecologie”. Ba chiar a spus că va închiria altcuiva cabinetul.

„Înțeleg ce spuneți dar nu am făcut rău nimănui”. Florica Trandafir

Jurnaliștii au prezentat cazul la Colegiul Medicilor și li s-a transmis, pe un ton indiferent, să facă o sesizare scrisă.

„După îndelungi insistențe și după zeci de minute de așteptare, am ajuns să vorbim cu vicepreședintele Colegiului, Lucian Negreanu. Acesta ne-a explicat că nu au atribuții de control și că tot ce pot face, dacă descoperă un medic fals, este să anunțe Direcția de Sănătate Publică (DSP), instituția care avizează funcționarea cabinetelor medicale private.” Recorder

După ce au contactat și Direcția de Sănătate Publică, li s-a explicat că e o încurcătură și că, de fapt, totul pare să fie legal în respectiva policlinică.

„Am mers la DSP și am ajuns la departamentul de avizări, unde se aflau trei funcționare înconjurate de niște teancuri de dosare. Le-am spus povestea, au ridicat din umeri, ne-au spus să facem o sesizare. Am sunat-o apoi pe Cristina Pelin directoarea Direcției de Sănătate Publică. Aveți răbdare, ne-a spus. „Aveți răbdare că noi mai avem și alte treburi…”. Recorder

Cât de periculos e să ajungi pe mâna unui fals doctor

Consultat de autorii investigației, medicul Iosif Niculescu, unul dintre cei mai reputați ginecologi din România, a explicat cât de grav este ca un medic generalist să intre în sfera ginecologiei.

„Medicii generaliști nu au voie să facă ecografii în sarcină și nu pot face intervenții ginecologice de niciun fel. Deci nu le este permis să facă o cauterizare a colului, nici extirparea unui polip sau să dea tratamente pentru fibrom, de exemplu. Despre chiuretaj nici nu mai vorbim, este de competența ginecologului.” Iosif Niculescu, medic ginecolog

Recorder a publicat și mărturiile unor paciente care, după presupusele tratamente, au avut nevoie de intervenția unor doctori reali.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI