04 apr. 2023 | 19:26

Bucătarul italian Antonio Passarelli, despre talentul lui Liviu Dragnea la gătit: „Bucătăria nu e pentru oricine”. Sfaturi de aur pentru politician EXCLUSIV

Monden
Bucătarul italian Antonio Passarelli, despre talentul lui Liviu Dragnea la gătit: „Bucătăria nu e pentru oricine”. Sfaturi de aur pentru politician EXCLUSIV
„Orice Chef are nevoie de multă pregătire profesională”

Vestea conform căreia fostul lider politic Liviu Dragnea şi-a deschis propriul canal de YouTube, cu specific gastronomic, a fost primită, după caz, cu multe zâmbete pe feţele puţinilor săi prieteni, dar şi cu multe semne de întrebare privind calităţile lui de bucătar. Iată ce spune celebrul Chef Antonio Passarelli, exclusiv pentru Playtech Știri, despre această pasiune a lui Liviu Dragnea.

Antonio Passarelli: „Nu m-a preocupat niciodată politica, aşa că am stat deoparte”

Italianul Antonio Passarelli, cel mai longeviv Chef din România, prezent în ţara noastră din primăvara anului 1990, atunci când a sosit la Timişoara, ne-a vorbit, exclusiv pentru Playtech Știri, despre ce înseamnă să fii cu adevărat un bucătar-şef:

„Nu cunosc oameni politici! Nici din România, ţara mea de adopţie, nici din Italia. Nu m-a preocupat niciodată politica, aşa că am stat deoparte inclusiv de cei care o practică.

Dar asta nu înseamnă deloc că un om politic, fie el de actualitate sau nu, nu poate avea şi talente ascunse”, afirmă Antonio Passarelli.

Vezi și: Gabriela Firea, prima reacție despre vlogul culinar al lui Liviu Dragnea. Ce spune despre preparatul gătit: „Ne povestea pe vremuri” VIDEO EXCLUSIV

„Bucătăria nu e chiar pentru oricine”

El mai spune că, la cei 58 de ani ai săi, a văzut multe la viaţa sa. Însă, confirmarea în această profesie pe care o slujeşte vine cu greutate:

„A fi un Chef bun presupune o serie de etape de pregătire. Ca în oricare altă meserie, nu poţi sări peste una sau alta. În primul rând, trebuie să petreci sute de ore în bucătărie, lângă oale, lângă mame, sore, prietene, mătuşi sau eventuali taţi sau unchi foarte pasionaţi de arta gătitului.

În al doilea rând, trebuie să fii dotat cu anumite calităţi de la natură. Trebuie să ai miros şi gust, poate mai speciale față de majoritatea oamenilor. Bucătăria nu e chiar pentru oricine”, adaugă Antonio Passarelli.

Antonio Passarelli: „Orice Chef are nevoie de multă pregătire profesională”

Bucătarul italian mai spune că unui Chef veritabil îi e necesară inclusiv o perioadă de „aşezare profesională”, una în care reiei tot ce ai învăţat şi le apropii într-un mod cu totul special, în care reţeta clasică primeşte variante noi şi fine, care fac diferenţa faţă de tot ce a fost înainte:

„Nu poţi spune despre nimeni, care activează în domeniul nostru, că e un bucătar talentat sau nu după o anumită vârstă. Şi asta fiindcă experienţa vine doar în timp, nicidecum altcumva.

Aşa că, orice ar găti poate fi, desigur, o mâncare bună sau foarte bună, dar respectivul mai are de demonstrat multe lucruri înainte de a fi numit Chef. Inclusiv atunci când vine vorba despre degustări în familie sau între cei apropiaţi”, a conchis Antonio Passarelli, pentru Playtech Știri.

Vezi și: Reţeta neaşteptată aleasă de Liviu Dragnea pentru primul episod al emisiunii de gătit. Ce spune fostul lider PSD despre mâncarea din supermarketuri

Liviu Dragnea şi-a lansat propriul canal de gastronomie la începutul lunii aprilie

Fostul lider PSD Liviu Dragnea, ajuns la 60 de ani, a publicat, la începutul lunii aprilie, pe YouTube, un videoclip intitulat „Bucătăria de Acasă cu Liviu Dragnea – episodul 1”, în care a gătit o mâncare tradiţională de fasole galbenă păstăi, dată fiind perioada Postului Mare:

„Nu mai folosesc de mult timp produse cumpărate din magazin, pentru că nu mai am încredere. Asta nu înseamnă că nu trebuie să folosiți dumneavoastră, dar ar fi bine să vă uitați cu foarte foarte mare atenție pe etichete, știu că scrie foarte mic, știu că cei de la instituția aia care ar trebui să-i controleze, ANPC, nu prea au curaj să se ia de ei.

N-am văzut nicăieri în lume ca, în limba țării respective, să scrie atât de mic încât ai nevoie de lupă ca să citești ce scrie acolo. Asta arată respectul pe care ni-l poartă nouă și asta e din cauza celor care le permit așa ceva”, a afirmat Liviu Dragnea, la un anume moment, în cadrul filmării.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Vreme tumultuoasă în România. Schimbări uriașe de la o zi la alta
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
S-a schimbat legea în 2024 pentru cei care stau la bloc. A devenit obligatoriu să raportezi la stat
Capital.ro
Ceaiul semifermentat care te ajută la digestie după mesele de Paşte şi te relaxează fără să dea somnolenţă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se DAU 12.000 de lei de la STAT. Ce TREBUIE să scrie în CERERE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro