Buburuzele au invadat stațiunile de pe litoral. Singura modalitate prin care turiștii scapă de ele

de: Irina
27 06. 2021

S-a dat startul la sezonul estival, așa că românii și-au rezervat câteva zile la hotel sau pensiune pentru a merge în diferite stațiuni din litoral și a se bucura de plajă. Totuși, ei au realizat cu stupoare că buburuzele au invadat fiecare loc în care își doreau să meargă.

Invazie de bucuruze. Ce se întâmplă pe litoral

Invazie de bucuruze la Mamaia! Ce s-a întâmplat cu aceste insecte întrece orice imaginație, așa că turiștii au fost surprinși să vadă că ele se vor așeza pe orice își cumpără, mâncare sau băutură. Totuși, chiar dacă românii nu consideră că situația este foarte plăcută, specialiștii anunță că această specie de buburuze ajută foarte mult grădinile și culturile, punând pe fugă dăunătorii.

„Din fericire, este vorba despre o specie autohtonă, despre Coccinella septempunctata, care practic adunce foarte multe beneficii, atât culturilor, cât și în general grădinilor, pentru că aceste buburuze consumă alte insecte mai mici, acele afide sau păduchi de plante, care efectiv distrug atât cultura agricolă, cât și grădini și arbori.”, a transmis biologul Răzvan Popescu Mirceni pentru Digi 24.

Cum dispar buburuzele. Singura metodă

Aceste insecte nu transmit vreo boală și nici nu mușcă, deci românii nu vor avea parte de surprize neplăcute din partea lor. Specialiștii anunță că fenomenul natural ar fi putut să fie mult mai dur, mai ales pentru că mai există o specie de buburuze ce ar fi făcut ravagii pe litoralul românesc.

Între timp, chiar dacă persoanele ce și-au cumpărat vacanțe la mare vor să se bucure de relaxare, se pare că liniștea le este perturbată de tot ce se întâmplă. Chiar dacă invazia de buburuze nu aduce vreo plăcere, biologul Răzvan Popescu Mirceni a anunțat că trebuie să așteptăm câteva zile pentru a putea scăpa de insecte.  Se pare că trecerea timpului ar fi, de fapt, varianta prin care românii vor putea să stea la plajă din nou.

„E un fenomen natural, nu transmit nici boli, nici nu ciupesc, nu au niciun fel de efecte adverse asupra sănătății oamenilor. Din fericire, cum spuneam, este vorba despre o specie autohtonă, pentru că mai avem o altă specie, invazivă, i se mai spune și buburuza-arlechin, care are capacitatea să dea patru generații pe an, populații mult mai mari.

Provenind din Asia de Est, ea a fost răspândită în mod deliberat de om, a fost importată de exemplu în Statele Unite, tocmai pentru a combate dăunătorii din agricultură, la începutul secolului XX.”, a mai spus specialistul.