Britanicii sunt uimiți de Ianis Hagi. Anunțul care îl va bucura: schimbă iar echipa?!

de: Ștefan R. Apostol
02 12. 2023

România așteaptă astăzi tragerile la sorți, fiind în urna valorică doi petru EURO 2024 din Germania. Calificarea avea să fie definitivată în meciul contra Israelului, meci în care Ianis Hagi avea să marcheze golul care garanta asta, după 8 ani de absență la vreo competiție internațională, iar britanicii sunt uimiți de Ianis Hagi. Citește mai departe și află care este anunțul care îl va bucura pe internaționalul român.

Britanicii sunt uimiți de Ianis Hagi

În ultima parte a campaniei de calificare la EURO 2024, Edi Iordănescu a mizat pe jucătorii tineri din lot, printre aceștia și Ianis Hagi.

Vezi despre: Reacția superbă a elvețienilor după calificarea la Euro 2024: ‘Mulțumesc, România’

Revenea în prim-planul competițional după mai bine de un an de accidentare și după ce Michael Beal, antrenorul celor de la Rangers, renunța la el, împrumutându-l la Alaves, în La Liga.

Meciurile jucate de mijlocașul român cu Naționala aveau să atragă atenția, mai ales a scoțienilor, fanii de pe Ibrox, iar după ultimele două jocuri, și un gol decisiv pentru calificare, fanii lui Rangers sunt nerăbdători să îl vadă pe Ianis Hagi revenind pe Ibrox cât mai curând posibil după excelenta sa prestație la Naționala României.

Află și: Rică Răducanu, despre asemănările dintre Gică Hagi și fiul lui, Ianis, eroul calificării României la EURO 2024 EXCLUSIV

După cum spuneam, jucătorul în vârstă de 25 de ani a marcat golul victoriei naționalei cu 2-1 în fața Israelului, pe 18 noiembrie, pentru a consolida poziția de lider al Grupei I de calificare la EURO 2024, iar victoria împotriva favoritei din grupă, Elveția, cu 1-0, avea să pună definitiv România în poll-position.

Schimbarea lui Beale la Glasgow și noua optică

O nouă eră a început la Rangers, Philippe Clement începându-și activitatea ca manager la jumătatea lunii octombrie, dar fanii par să spere că un nou șef duce la o nouă optică a lucrurilor. Clement l-a înlocuit pe Michael Beale în funcție, sperând la o schimbare uriașă de formă din partea mai multor achiziții din vară ale lui Rangers.

Citește și: Adevărul despre plecarea mijlocașului român de la Glasgow Rangers. Antrenorul care i-a „făcut vânt” a rupt tăcerea și l-a criticat pe jucătorul român

Majoritatea noilor sosiți nu au reușit să aibă un impact după marea remaniere de vară. Reconstrucția a făcut ca o serie de nume mari să plece de la Ibrox, inclusiv o serie de jucători trimiși ca împrumut.

Presa din Elveția despre Ianis Hagi

În timp ce norocul lui Glasgow s-a schimbat drastic de când Philippe Clement l-a înlocuit pe Michael Beale, mulți fani rămân frustrați de randamentul unei mari părți a echipei, în special de jucătorii aduși în această vară.

Află și: Ce a scris presa din Elveția despre internaționalul român. Momentul care i-a uimit pe jurnaliști

Având în vedere acest lucru, suporterii sunt nerăbdători să îl vadă pe Ianis Hagi revenind la club și au luat cu asalt rețelele de socializare pentru a specula cu privire la ceea ce ar putea face fostul star pe Ibrox sub comanda belgianului.

Impactul lui Ianis Hagi la Națională nu a trecut neobservat

Impactul lmijlocașului român, spun cei de la The Scottish Sun, nu a trecut neobservat, iar mulți fani sunt disperați să îl vadă înapoi pe Ibrox cât mai curând, iar în ultimele zile noul mananger a fost inundat de mesaje pe rețelele de socializare.

După accidentarea din 2022 și scoaterea sa din primul 11 de fostul mananger, noua achiziție Sam Lammers nu a reușit să impresioneze până acum, în timp ce alte vedete care joacă într-un rol similar, cum ar fi Todd Cantwell și Tom Lawrence, au fost accidentate.

Află și: Convocarea lui Ianis echipa națională, contestată aprig de un jucător din „Generația de Aur”. „Acolo sunt alte criterii”

Gheorghe Hagi prezicea că fiul său se va întoarce la Rangers peste un an ca jucător de două ori mai bun decât este acum, după ce a fost împrumutat la Alaves din La Liga. Gheorghe Hagi consideră că se va îmbunătăți foarte mult după un sezon petrecut în Spania.

„Este un copil care vrea să învețe, să progreseze, este un profesionist.”

„Sunt de acord cu decizia lui Ianis. Este decizia lui, știam despre mutare. Ianis a vrut să ajungă în Spania. Este un campionat foarte bun, care îl va ajuta să progreseze, să fie mai bun. Este un copil care vrea să învețe, să progreseze, este un profesionist.

Din punctul meu de vedere, sunt încântat că va purta tricoul cu numărul 10, ca și mine! Spania este un campionat fantastic, există o tehnică de joc foarte bună. După părerea mea, peste un an, va fi de două ori mai bun.”, declara Gheorghe Hagi, Regele fotbalului românesc, despre plecarea lui Ianis în La Liga.

Citește și: Edi Iordănescu, pus în încurcătură  „V-a fost frică de Gheorghe Hagi?”VIDEO

În afară de fani, tânărul român este susținut și de voci grele din fotbalul scoțian pentru a se întoarce pe Ibrox, dar în cele din urmă, decizia îi va aparține belgianului Philippe Clement.