Brigada Diverse caută un Picasso. Carafă evaluată la 10.000 de euro, uitată în tren

Brigada Diverse caută un Picasso. Carafă evaluată la 10.000 de euro, uitată în tren

Povestea noastră polițistă cu nuanțe artistice începe astfel: proprietarul unei carafe realizate de artistul spaniol Picasso a uitat obiectul de artă într-un tren.

Cum valoarea acesteia a fost estimată la 10.000 de euro, proprietarul a cerut ajutorul poliției care a început cu o investigație.

Potrivit postului de radio german Deutsche Welle, în urmă cu două săptămâni, bărbatul în vârstă de 76 de ani călătorea de la Kassel la Düsseldorf și, în momentul în care a schimbat trenul,  a uitat prețiosul bagaj în garnitura în care pornise de la Kassel.

Subiectul a fost preluat de mai multe publicații internaționale, inclusiv cotidianul francez „Le Figaro”,  care urmăresc acum fiecare detaliu al anchetei.

Picasso și semnalmentele carafei pierdute

Carafa are o înălțime de 26 de centimetri, a fost realizată în 1953. Obiectul de artă face parte din seria „Hibou” a celebrului artist spaniol Picasso.

Poliția federală din Münster a lansat un apel public: cere ajutorul populației pentru identificarea unor martori. O misiune ce se arată dificilă. Nimeni nu știe în mâinile cui a ajuns carafa.

Carafele lui Picasso, ghinioniste

În 2016, un ulcior care făcea parte din aceeași colecție „Hibou” a fost sustras dintr-o galerie de artă din Manhattan, New York. Vasul, o creație din 1955, era similar celui care a dispărut fără urmă acum în Germania, și a fost estimat la 30.000 de dolari.

„Chouette”, carafă realizată de Pablo Picasso. Este una dintre creațiile celebrului artist spaniol care a realizat și renumitele colecții de carafe. Foto: artnet.com

Interesul pentru această operațiune de căutare în care e implicată poliția germană e de înțeles. Pablo Picasso (1981 – 1973) a fost pictor, sculptor, ceramist, scenograf, poet și dramaturg. Este considerat una dintre cele mai celebre figuri ale lumii artistice din secolul al XX-lea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI