Brad de Crăciun împodobit inedit de către pompierii din Alba Iulia. Cu ce se deosebește față de restul brazilor
Detașamentul de pompieri de la Alba Iulia a intrat în spiritul sărbătorilor și au împodobit bradul, însă nu în orice fel. Bradul pompierilor este înalt de câțiva metri și împodobit cu obiecte utilizate de salvatori în timpul misiunilor.
Brad inedit împodobit de pompieri
Pompierii au decorat pomul de Crăciun cu tuburi de oxigen și căști de protecție. În vârf, în loc de stea, pompierii au pus o sirenă care scoate zgomotul specific autospecialelor atunci când pleacă în misiune. Bradul a fost împodobit în fața sediului Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, iar poza a fost postată pe pagina oficială de Facebook a ISU Alba, alături de un mesaj.
„Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Așteptăm cu nerăbdare aceste sărbători și deja spiritul acestora a pătruns în subunitățile de intervenție. Noi am împodobit deja bradul de Crăciun. Voi l-ați pregătit?”, este mesajul care însoțește fotografia cu bradul inedit, postată pe pagina de Facebook a ISU Alba.
Brad de Crăciun alcătuit din doze de vaccin
Centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din București a fost amendat cu suma de 90.000 de lei, după ce organizatorul a autorizat construirea unui brad de Crăciun alcătuit din doze de vaccin. Amendat a fost și operatorul autorizat pentru transportul deșeurilor medicale din același centru.
„Este un brad altfel, pro sănătate și pro viață, fiind utilizate peste 19.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19. “Bradul” are o înălțime de 3 m, o anvergură de 2.2 m și este realizat din doze Pfizer și Moderna. Cutiile de cadouri și căsuța sunt realizate din doze Johnson&Johnson”, se arăta în postarea publicată de Ro Vaccinare.
Bradul a fost construit din 19.000 de doze de vaccin, iar cei de la Ro Vaccinare au precizat că a durat mult construirea acestuia, însă Garda de Mediu nu a ținut cont de acest lucru. De asemenea, compania de transport a primit o notificare din partea Agenției pentru Protecția Mediului, prin care li se cere să-și suspende activitatea până la remedierea problemelor.
„Am fost sesizați în privința existenței unor construcții din deșeuri medicale, în incinta centrului de vaccinare organizat în interiorul Palatului Copiilor, din sectorul 4 al Bucureștiului, iar echipa de control a GNM a găsit și sancționat mai multe abateri legate de folosirea și transportul deșeurilor medicale de acolo. Cele trei sancțiuni contravenționale au totalizat 90.000 de lei”, a declarat comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), Marioara Gătej.