Boris Johnson a făcut deja prima gafă din mandatul de premier al Marii Britanii. Ce i-a spus regina Angliei

Boris Johnson a făcut deja prima gafă din mandatul de premier al Marii Britanii. Ce i-a spus regina Angliei
Medicii se pregăteau să anunțe că Boris Johnson a murit. Ce s-a întâmplat după ce a fost internat

La scurt timp de când a fost numit premier al Marii Britanii, Boris Johnson a făcut deja prima sa gafă. Presa străină îl critică dur pe noul premier, susținând că acesta și-a început furtunos mandatul, după ce a schimbat 17 miniștri în doar cinci ore de la preluarea funcției.

Primele măsuri luate de Boris Johnson, din mandatul de premier la Marii Britanii

Remanierea masivă făcută de Boris Johnson în primele cinci ore, de când a fost numit în funcție, a stârnit un val de critici, deciziile sale ținând primele pagini ale publicațiilor din presa străină.

„Boris începe o nouă eră!”, titrează publicația Daily Express, care a menționat că noul premier și-a pus deja amprenta asupra Guvernului, din care a făcut numeroase schimbări.

„A tras cu toate armele!”, este titlul de pe Daily Mail, care a numit restructurarea Guvernului fără 17 miniștri drept „o baie de sânge”, anunță digi24.ro.

„Țara trebuie să se pregătească pentru pagube și probleme”, apare pe pagina Edinburgh Evening News. Imaginea a fost urmată de un mesaj sarcastic, „Boris e prim-ministru”.

Boris Johnson este atacat și de jurnaliștii de la Daily Mirror, care îl numesc inept și spun că a făcut deja prima gafă a mandatului. „Nu știu cine și-ar dori această funcție”, este mesajul pe care i l-ar fi spus Regina, la întâlnirea privată în care l-a numit premier.

Boris Johnson a fost numit, recent, în funcția de președinte al Partidului Conservator și premier al Marii Britanii. Boris Johnson a fost ales de membrii Partidului Conservator cu 92.153 de voturi lider al formaţiunii, câștigând în fața lui Jeremy Hunt (46.656 de voturi). Prezența la urne în cadrul scrutinului intern a fost de 87,4%. „Felicitări lui Boris Johnson pentru că a fost ales liderul Partidului Conservator – trebuie să lucrăm împreună pentru a livra un acord Brexit pentru toată Marea Britanie și pentru a-l țime departe de Guvern pe Jeremy Corbyn. Vei avea parte de tot sprijinul meu”, l-a felicitat Theresa May, fostul premier al Marii Britanii, prin intermediul rețelei de socializare twitter.ro.