Boris Becker a fost eliberat din închisoare după opt luni de detenție. Prietenul lui Ion Țiriac trebuie să plece urgent din Marea Britanie

de: Sorin Barbu
15 12. 2022

Boris Becker a fost eliberat din închisoare, după opt luni de detenție, informează Reuters. Mama campionului german a spus că această veste este „cel mai frumos cadou de Crăciun”. Prietenul lui Ion Țiriac a fost condamnat la închisoare pentru infracțiuni financiare și trebuie să plece urgent din Marea Britanie.

Boris Becker a fost eliberat din închisoare, dar trebuie să plece urgent din Marea Britanie

Boris Becker a fost eliberat din închisoare după opt luni. Fostul campion german a fost în detenție într-un centru aflat la doar câțiva kilometri de arena unde se dispută turneul de la Wimbledon, competiția pe care a câștigat-o de trei ori. Fostul campion german de tenis a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, de un tribunal din Londra, dar a fost eliberat mult mai devreme.

„Acesta este cel mai bun cadou de Crăciun la care puteam spera. Abia aștept să-l țin în braţe pe fiul meu iubit“, a declarat mama lui Boris Becker, potrivit dailymail.com.

Prietenul lui Ion Țiriac, condamnat pentru infracțiuni financiare

Boris Becker a fost găsit vinovat de infracțiuni financiare. El locuia în Marea Britanie când a transferat câteva sute de mii de lire sterline în mai multe conturi, după ce a fost declarat falimentar în instanță. Fostul jucător de tenis a fost acuzat și că a ascuns faptul că are o proprietate în Germania, dar și că a împrumutat 850.000 de euro, bani pe care nu i-a declarat.

În închisoare a lucrat ca instructor de fitness, iar comportamentul ireproșabil l-a ajutat să iasă mai devreme. Becker i-a mărturisit lui Țiriac că viața din închisoare l-a afectat destul de mult la început. A dezvăluit această poveste chiar miliardarul român. „Mi-a spus prin mesaj că primele zile au fost extrem de grele și că închisoarea era foarte bine păzită, dar lucrurile începeau să devină mai bune”, a spus Ion Țiriac, într-un interviu din L’Equipe, bun prieten cu fostul sportiv. Cei doi au fost ani buni în aceeași echipă. Țiriac i-a fost antrenor, manager și mentor.

Boris Becker are 55 de ani și un CV impresionant. A fost de șase ori câștigător de Grand Slam, premiile din tenis i-au adus în conturi peste 25 de milioane de dolari.

Daily Mail mai scrie că Becker trebuie să plece urgent din Marea Britanie, iar autoritățile îl vor deporta în Germania.