Borcane pentru la iarnă. Cei mai buni ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde. Sunt perfecți pentru ciorbe
Dacă și tu mai pregătești borcane de legume pentru iarnă, pe ultima sută de metri, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică cum poți să prepari ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde, pentru a-i folosi la prepararea ciorbelor în sezonul rece sau sub formă de garnitură la diverse mâncăruri.
Cum pregătești ardei iuți pentru iarnă
Sfârșitul lunii septembrie este perioada în care gospodinele pregătesc ultimele borcane cu legume pentru sezonul de iarnă. Româncele roiesc în grădini și în piețe pentru a achiziționa ultimele produse pe care intenționează să le pună la murat sau să le conserve și să le consume în următoarele luni.
Pe lângă gemuri, dulcețuri, compoturi, magiun, zacuscă și salate, un preparat important nu lipsește din cămările gospodinelor din România. Este vorba despre ardeii iuți pregătiți în oțet cu păstăi de fasole verde. Sunt pur și simplu curcubeu pe cerul gurii – mai ales serviți iarna sub formă de garnitură!
Totodată, aceleași legume le poți utiliza la prepararea ciorbelor în sezonul rece. Ardeii iuți vor oferi o aromă desăvârșită felurilor de mâncare preferate. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.
Nu este deloc dificil să prepari ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde. Ai nevoie de legumele menționate deja anterior, în cantitățile potrivite, de puțin oțet și apă și, în rest, doar de condimente. Playtech Știri îți explică mai jos cum să pregătești borcanele pentru sezonul de iarnă.
Ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde
Ingrediente:
- 300 grame ardei bulgărești;
- 250 grame ardei iuți, multicolori;
- 150 grame păstăi de fasole verde, fideluță;
- 1 parte oțet cu 1 parte apă;
- 1 lingură cu vârf sare/litru de lichid;
- 1 lingură cu vârf zahăr/litru de lichid;
- 2-3 foi de dafin;
- condimente pentru murături.
Mod de preparare:
- Se spală ardeii bulgărești și se așează în borcane.
- Se spală păstăile de fasole verde și se îndepărtează capetele acestora.
- Se adaugă păstăile de fasole verde în borcane, peste ardeii bulgărești.
- Se spală ardeii iuți multicolori și se adaugă în borcane.
- Se măsoara cantitatea de lichid potrivită, punând apă peste legume.
- Se scurge apa și se pune într-un vas, o parte de oțet și una de apă.
- Se adaugă în lichid: sare, zahăr și condimente.
- Se amestecă până când sarea și zahărul se dizolvă.
- Se toarnă lichidul fierbinte în borcane și se înfiletează capacele.
Citește și: Ce ingrediente să pui pentru cei mai buni ardei copți pentru iarnă. Rețeta bucătarilor
Borcanele cu ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde sunt pregătite pentru sezonul rece. Tot ce trebuie să faci este să le ții acoperite cu o pătură groasă până se răcesc, apoi să le depozitezi într-un spațiu rece, în care temperaturile nu trec de 10 grade Celsius, cum ar fi: o cămară, un beci sau o pivniță.