Bonus pentru medicii din România. Pentru cât timp se dau, de fapt, banii

Bonus pentru medicii români. Pentru cât timp se dau banii?

Ministrul Sănătății a anunțat că medicii din România vor fi răsplătiți cu un bonus în această perioadă. Cât va fi sporul de periculozitate și pe cât timp se vor da acesta?

Bonus pentru medicii români. Pentru cât timp se dau banii?

Ministrul Sănătății i-a înștiințat pe toți medicii din România că vor primi un spor de periculozitate în perioada aceasta. Mai exact, este vorba despre 500 de euro pentru personalul medical implicat în lupta împotriva infecției pe toată perioada pandemiei. Nelu Tătaru a afăugat faptul că acest stimulent nu este doar pentru Suceava, ci este pentru tot ce înseamnă personal medical superior, mediu sau auxiliar care se luptă în prima linie împotriva virusului care a făcut deja nenumărate victime la nivel mondial. Suma de 500 de euro se va oferi tuturor compartimentelor care au pacienți sau tratează persoane infectate cu COVID-19, care investighează sau consultă.

„Aceşti pacienţi care sunt consultaţi trec prin anumite sectoare. Toate aceste sectoare vor primi această sumă în cuantum de 2.500 lei. Este un spor de periculozitate şi vreau să-l tratăm ca un spor de periculozitate care va fi dat pe perioada pandemiei”, arată sursa citată.  Cel care va stabili căror sectoare vor fi atribuite sumele este managerul sau directorul spitalului.

Bonus pentru medicii români pe timpul pandemiei
Bonus pentru medicii români pe timpul pandemiei

„Pentru toţi cei care lucrează în context de infecţie COVID”

„Este un spor de periculozitate care se dă efectiv pe toată perioada pandemiei, pentru toţi cei care lucrează în context de infecţie COVID. Este un spor care vine pentru ceva ce nu a mai fost, pentru ceva care este necunoscut, pentru ceva care are şi o mortalitate mare, dar şi o rată de îmbolnăvire mare. Dacă secţia respectivă are pacienţi sau este în prima linie în tratamentul pacienţilor COVID, atunci vor primi. Dar managementul sau directorul medical al spitalului, de obicei, va spune care sunt secţiile care tratează infecţiile coronavirus”
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății (Sursa: Digi 24)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI