Boala infecțioasă neidentificată care face ravagii. 15 oameni au murit deja, ce simptome au avut

Boala infecțioasă neidentificată care face ravagii. 15 oameni au murit deja, ce simptome au avut
O boala infecțioasă neidentificată face ravagii în Tanzania

Cel puțin 15 persoane au murit și alte 50 au fost spitalizate în sudul Tanzaniei din cauza unei boli infecțioase neidentificate. Simtomele sunt grețuri și vărsături cu sânge, au anunțat oficialii sanitari.

Cel puțin 15 oameni au murit în Tanzania din cauza unei boli neidentificate. Ministerul Sănătății a exclus un focar

Felista Kisandu, medicul şef din districtul îndepărtat Chunya din oraşul Mbeya, a declarat că o echipă de specialiști a fost detașată pentru a evalua clinic pacienții bolnavi și a investiga cauza focarului. „Această problemă nu a fost răspândită, s-a întâmplat într-o singură unitate administrativă din Ifumbo, unde oamenii vomită sânge şi mor când ajung la spital târziu”, a spus Kisandu.

Cauza bolii nu a fost încă identificată, dar Ministerul Sănătății din Tanzania a exclus un focar; examinarea clinică preliminară a marcat că pacienții, în majoritatea bărbați, aveau ulcer și boli de ficat. „I-am sfătuit să evite să consume băuturi contrafăcute, să fumeze sau să bea spirtoase”, au transmis oficialii.

  • Probe de sânge și urină au fost trimise la laboratorul de stat pentru a verifica ipoteza unei contaminări cu mercur.

Conform arhivelor orașului Mbeya, o boală asemănătoare a apărut și în anul 2018. Atunci, un număr de oameni au avut simptome de febră ridicate, tulburări stomacale și vărsături cu sânge. Ministerul Sănătății din Tanzania a trimis o echipă de experți să evalueze situația și să furnizeze un raport cu privire la cauzele bolii. De asemenea, a cerut demisia medicului care a sugerat că nu ar fi vorba despre o boală, autoritățile făcând apel la calm și asigurând populația că investighează îmbolnăvirile pentru a afla ce s-a întâmplat.

Președintele din Tanzania a anunțat că țara sa a scăpat de COVID prin rugăciune

„Coronavirusulul a fost eliminat cu ajutorul lui Dumnezeu”, le-a spus John Magufuli credincioșilor dintr-o biserică din capitala Dodoma, în iunie 2020. În acest timp, Organizația Mondială a Sănătății își exprima îngrijorarea față de strategia guvernului împotriva noului virus.

„Vreau să le mulțumesc tanzanienilor de toate credințele. Ne-am rugat și am ținut post pentru ca Dumnezeu să ne salveze de pandemia aceasta care s-a abătut asupra țării noastre și a întregii lumi. Dumnezeu ne-a răspuns. Eu cred, și sunt sigur că mulți tanzanieni cred la fel, că boala corona a fost eliminată de Dumnezeu”, a spus Magufuli.