Boala de care oamenii vor suferi peste 30 de ani. Riscul e maxim, dar nimeni nu îi dă importanță acum

Boala de care oamenii vor suferi peste 30 de ani. Riscul e maxim, dar nimeni nu îi dă importanță acum
Boala de care vor suferi majoritatea oamenilor peste 30 de ani

Specialiștii au descoperit care este boala de care vor suferi oamenii în viitorul apropiat. Majoritatea vor fi diagnosticați cu aceasta peste 30 de ani. Din păcate, nimeni nu îi dă acum importanță, iar lucrurile se vor înrăutăți în timp. Jumătate din populația lumii este vizată. Despre ce este vorba și de ce ar trebui oamenii să fie conștienți încă de pe acum? Totul poate fi evitat. Care sunt metodele de prevenție?

Jumătate din populație va suferi de această boală: totul se va întâmpla peste 30 de ani

Majoritatea oamenilor nu acordă atenție unui lucru care peste 30 de ani îi va ajunge din urmă și le va produce un disconfort. Mai exact, specialiștii au indicat faptul că jumătate din populația lumii ar putea suferi în 30 de ani de probleme grave de vedere. Din păcare, riscul este maxim.

Miopia ia amploare și ar putea să afecteze în 30 de ani jumătate din populația lumii. Experții francezi avertizează că 10% din cazuri riscă să fie grave. Tot cercetătorii cer ca această situație să fie considerată o problemă de sănătate publică.

Tulburarea de vedere costă în alungirea excesivă a globului ocular – distanța prea mare între cornee și retină. Miopia provoacă astfel o vedere extrem de neclară de la o anumită distanță, în funcție de gravitatea problemei. În cazul în care este severă, această problemă crește riscul apariției leziunilor care pot alterna definitiv vederea.

„În prezent, 40% din populaţie este mioapă, cu 5 până la 10% (suferind de) miopie în stadiu avansat. Aceste două proporţii sunt în creştere şi, mai presus de toate, există din ce în ce mai mulţi copii miopi”, a avertizat joi în cadrul unei conferinţe de presă Ramin Tadayoni, şeful secţiei de oftalmologie de la Spitalul Fundaţiei Adolphe de Rothschild din Paris.

Metode de prevenție

Cazurile păreau până acum să explodeze în Asia. O lucrare publicată în urmă cu zece ani în The Lancet estima prevalența acestei tulburări în rândul tinerilor la aproape 90%. Din păcate, datele arată că nouă din zece elevi poartă ochelari în: Japonia, China sau Coreea de Sud.

„Avem un decalaj de cincisprezece ani faţă de Asia”, a subliniat Ramin Tadayoni. „Cea mai bună metodă de prevenţie la copii rămâne favorizarea activităţilor în aer liber, reducerea activităţilor prelungite ce presupun vederea de aproape şi efectuarea de controale regulate”, a spus Gilles Martin.

„Avem nevoie de o politică de sănătate publică” pe această temă, a subliniat Ramin Tadayoni, anunţând înfiinţarea în 2023 în Franţa a unui „Institut al miopiei”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI