Boala ascunsă și semnele ei cumplite care lovesc bărbații. Românii o ignoră

Boala ascunsă și semnele ei cumplite care lovesc bărbații. Românii o ignoră
Boala ascunsă pe care românii o ignoră

Ori din lipsa de timp, de informații sau chiar nepăsarea îi determină pe mulți bărbați să nu se prezinte la timp la medic, în acest fel neglijând o serie de probleme de sănătate care ar putea fi rezolvate din primul moment sau măcar atenuate.

Boala ascunsă și semnele ei cumplite care lovesc bărbații

Jurnaliștii de la Daily Mail au consultat mai mulți doctori specialiști care au vrut să atragă atenția asupra semnelor mai puțin evidente ale unor boli care se instalează tăcut în organismul bărbaților.

Colesterolul crescut – Dacă vă uitați atent în oglindă la ochii dumneavoastră și vedeți un inel alburiu în jurul irisului, acesta este un semn al unui atac de cord iminent. Colesterolul este supranumit ”ucigașul tăcut”, motiv pentru care toată lumea trebuie să facă periodic analize pentru a ține sub control nivelul acestuia.

”O metodă mai simplă de a stabili dacă a nivelul colesterolului este periculos de ridicat este aceasta: priviți-vă cu atenție în oglindă și dacă descoperiți un inel alburiu in jurul irisului mergeți la medic neîntârziat, deoarece el este semnul depunerii de grăsime în ochi.

Mai mult, un semnal similar de alarmă este tras și de apariția unor umflături albicioase, de câțiva milimetri, în lobii urechii”, declară dr. Cornel Fleming, medic specialist. potrivit m.ziare.com.

Pierderea părului – Mulți bărbați se plâng de pierderea părului, însă nu încearcă să facă ceva pentru a preveni acest lucru.

„Există numeroase produse care chiar au efect în acest sens doar ca potențialii clienți nu au suficientă încredere în ele. Ce nu înțeleg ei este ca un astfel de produs, care, printre altele, îmbunătățește circulația sanguină la nivelul foliculilor piloși, are nevoie de circa 18 luni pentru a da rezultate vizibile. Cei mai mulți însă abandonează tratamentul după câteva luni, deși în cazul celor care urmează indicațiile rata de succes este de 70% iar îmbunătățirea calității și cantității părului este de circa 40%”, declară Dr Sunil Chopra, director la Centrul de Dermatologie din Londra.

Boala ascunsă și semnele ei
Semnele cumplite care lovesc bărbații

Problemele urinareMajoritatea bărbaților care observă că au dificultăți la urinat sau că merg prea des la baie se tem că suferă de cancer de prostată. Potrivit medicului urolog Chris Parker nu este chiar așa.

”O cercetare realizată recent pe circa 7.000 de bărbați a demonstrat că cei care prezintă simptomele urinare prezentate mai sus au un risc scăzut de a face cancer de prostată decât ceilalți. Explicația este simplă. Acest tip de probleme urinare este cauzat de creșterea dimensiunilor prostatei, ceea ce nu este caracteristic cancerului. Vorbim deci de mărirea în volum a prostatei, care se întâlnește destul de frecvent în cazul bărbaților trecuți de o anumită vârsta. Problema poate fi rezolvata prin tratament sau chirurgical, totul este să se meargă la medic fără teamă”, explică urologul.

Disfuncțiile erectile Majoritatea bărbaților se confruntă cu acestea la un moment dat. Însă, dacă nu sunt ocazionale ele pot fi semnul unei afecțiuni grave: ateroscleroza. Mai ales în cazul bărbaților de vârstă mijlocie, care presupune îngustarea vaselor de sânge, nu doar la nivelul capului sau inimii cum suntem obișnuiți, ci și al arterelor pelviene.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI