BNR face anunțul cutremurător pentru țara noastră. Toți românii sunt vizați: va fi oribil

BNR face anunțul cutremurător pentru țara noastră. Toți românii sunt vizați: va fi oribil
BNR face anunțul cutremurător pentru țara noastră

Joi, un oficial al Băncii Naționale a Românei a făcut un anunț despre ce se va întâmpla cu rambursarea împrumuturilor și a dobânzilor contractate de Ministerul Finanțelor în această perioadă.

Banca Națională a României face anunțul cutremurător pentru țara noastră

Un oficial al BNR este de părere că rambursarea împrumuturilor și a dobânzilor pe care Ministerul Finanțelor le-a contractat în această perioadă, vor fi plătite noi, de copiii noștri și poate chiar și de nepoți.

Cristian Popa, membru al Consiliului de Administrație al BNR susține că tipărirea banilor pentru finanțarea deficitului bugetar este una dintre cele mai parșive măsuri. Potrivit acestuia, această măsură duce la inflație și la deprecierea leului, iar românii cu venituri mici vor avea cel mai mult de suferit.

”Trebuie spus foarte clar și răspicat că problema României este una fiscal-bugetară. Nu există soluții monetare la problemele fiscale. Nu ai o monedă internațională de rezervă, cum este dolarul, iar printarea de bani pentru finanțarea deficitului creează practic inflație și duce la deprecierea monedei naționale”, a spus Cristian Popa.

Tipărirea de bani este doar un calmant

Oficialul BNR a mai adăugat că, în opinia sa, tipărirea de bani nu este o soluție viabilă, iar creșterea deficitului bugetar nu este un medicament pentru economie, ci doar un calmant.

”Este o criză de sănătate, până la urmă, dar încă nu există acest medicament și până atunci ne mulțumim cu aceste calmante. Trebuie să conștientizăm un lucru: costul calmantului îl vom plăti cu toții, noi și copiii noștri, generațiile de după noi, prin dobânzi și returnarea împrumuturilor pe care le facem”, a adăugat Cristian Popa.

BNR face anunțul
Anunț cutremurător făcut de BNR. Ce se va întâmpla va fi oribil

Deoarece România a devenit dependentă de deficit, acest lucru va duce la adâncirea crizei.

”Majoritatea țărilor au făcut cheltuieli temporare pentru sănătate, pentru măsuri de redresare, însă noi ne angajăm la cheltuieli permanente. Este o diferență foarte mare și astfel devenim dependenți de deficit. Povara acestei crize vor fi, cu siguranță, datoriile publice, pentru că ele vor rămâne mulți ani după eradicarea virusului”, a explicat Cristian Popa.

Măsurile țintite sunt mai eficiente

Totodată, oficialul BNR spune că o eventuală creștere a pensiilor cu 40% va face ca deficitul bugetului de pensii crească foarte mult, iar acest lucru va afecta bugetul de stat. Cristian Popa a mai adăugat că odată cu expirarea măsurilor de ajutor destinate susținerii economiei, este de așteptat ca rata șomajului să crească.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI