Bacteria ucigașă de la „Marius Nasta” închide o parte din spital

Bacteria ucigașă de la „Marius Nasta” închide o parte din spital

Blocul operator și  Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București au fost închise. 

Decizia a fost luată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București care a explicat că rezultatele analizelor privind infecțiile intraspitalicești „nu au fost conforme”.

Acest lucru înseamnă că sunt interzise toate operațiile și toate intervențiile în secția ATI.

Măsura suspendării activității a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă” Ministerul Sănătății

Experții epidemiologi din cadrul DSP București recomandă măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu bacteria Acinetobacter baumanii.

Controlul a inițiat din seara de 9 februarie, fost  după ce  doi pacienți ai spitalului au murit recent. Ei ar fi fost infectați în spital cu această bacterie. Pentru că sufereau și de alte afecţiuni şi aveau şi infecţii nosocomiale, nu au mai rezistat, spun medicii, care au interzis preluarea bolnavilor din alte spitale și au anunțat mai multe măsuri de protecție. Cu toate acestea, alți doi pacienți ar fi fost infectați, spun reprezentanții spitalului.

„Reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme”. Ministerul Sănătății

marius nasta bacterie spital inchis
Foto: Institutul de Pneumonologie

Conducerea spitalului anunța săptămâna trecută prezența Acinetobacter baumanii, după ce un pacient în stare gravă era transferat din altă unitate medicală la Secția Terapie Intensivă de la „Marius Nasta”. Conducerea institutului care tratează boli de plămâni susține că bacteria a fost luată de pacientul în stare gravă din spitalul în care a fost tratat inițial și că unitatea respectivă nu a raportat infecțiile intraspitalicești.

„Am avut două decese în ultima săptămână şi, în acest moment, sunt două persoane infectate. (…) în acest moment este limitată internarea pacienților din alte spitale” Beatrice Mahler, manager spitalul „Marius Nasta”

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI